Заступник департаменту ЖКГ хабар таки взяв, але його виправдали, оскільки порушили його права знімаючи затримання на відео

12.10.2018

хабар жкгДокази, які зібрали слідчі прокуратури та СБУ, суд не взяв до уваги, оскільки вони були добуті з порушеннями. Тому Олега Пилип’яка виправдали. Але прокуратура буде подавати апеляцію.

Першотравневий районний суд Чернівців виправдав та закрив кримінальне провадження по справі заступника директора, начальника управління комунального господарства Департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради Олега Пилип’яка, якого у 2016 році затримали за підозрою у вимаганні та отриманні 5 тисяч гривень хабара. Про це йдеться на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Чиновника міськради звинувачували у тому, що він за хабар обіцяв підприємцю провести угоду з ремонту тротуарів поза електронною системою публічних закупівель “ProZorro”. Слідчі доводили, що підприємець звернувся у міську раду з пропозицією проведення ремонтів доріг і тротуарів у місті. Олег Пилип’як ніби-то запропонував підшукати об’єкт, вартість якого не перевищуватиме 200 тисяч гривень. Для того, щоб обминути систему “ProZorro”. І запропонував підприємцю зробити ремонт міжбудинкового проїзду по вул. Небесної Сотні, 13-А на суму 177 тисяч гривень. За таку лояльність підприємець ніби-то мав сплатити чиновнику 10% від суми ремонту. Читайте також: До 4 років позбавлення волі засуджено буковинця, який пропонував поліцейському хабар. Після підписання всіх необхідних документів на ремонт, підприємець передав Олегу Пилип’яку 5 тисяч гривень хабара. В момент отримання грошей, чиновника затримали.

Під час судового засідання суддя не взяв до уваги зібрані слідством докази. Оскільки аудіо та відео спостереження за підозрюваним велося з порушеннями його прав. Тому всі докази зібрані незаконно, вважає суд.

Враховуючи всі обставини, суд виправдав чиновника та закрив провадження по його справі. Речові докази, в тому числі і посвідчення на ім’я заступника начальника Департаменту ЖКГ Пилип’яка О.С. повернули власнику.

Протягом 30 діб з дня опублікування вироку, на нього можуть подати апеляцію. У прес-службі прокуратури Чернівецької області кореспонденту ІА АСС повідомили, що будуть оскаржувати дане рішення суду першої інстанції в апеляційному порядку.

Джерело: ІА «АСС»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини