Середюк пояснив, чому деякі чернівецькі ЖРЕПи програли конкурси на управителів будинків

10.10.2018

середюк1Програш в один бал за стобальною системою в конкурсах на нових управителів у Чернівцях лише з вигляду є драматичним. Насправді ж, система оцінювання передбачала мінімальну різницю між учасниками. Про це у програмі «Діалоги» на телеканалі «Чернівецький промінь» розповів заступник міського голови Володимир Середюк.

«Як рахували ці бали: різниця між наступними сходинками були лише в один пункт. Відповідно, учасник, що здобув в одній з категорій перше місце, отримує 10 балів. За друге місце – 9 балів і так далі. Відповідно, різниця між учасниками за підсумками конкурсів була мінімальною. Але у підсумку виходили епічні рахунки на кшталт 97 – 96, що й призвело до маніпуляції з боку скептиків», – каже Володимир Середюк.

 Водночас, заступник мера, розповів, що насправді ЖРЕПи навіть перед конкурсом не мали значної переваги перед приватниками, – повідомляє promin.cv.ua.

Техніка в них майже однакова. Зазвичай, це орендований трактор (хоча дехто і спромігся за 30 років придбати його собі) та ще 1 – 2 машини. Водночас, перед конкурсом керівники деяких ЖРЕПів навіть не подумали про те, щоби заключити угоду щодо оренди техніки для розчищення доріг. Про можливу участь у грантових програмах та проектах для багатьох із них взагалі годі говорити.

«Я розпитував керівників ЖРЕПів, чому вони не проводили зборів із мешканцями будинків, а взялися робити це лише зараз, після призначення управителів. У відповідь мені казали про те, що не бажали витрачати багато часу та зусиль задля того, щоби потім їх звільнили і на їхнє місце прийшов інший управитель. Якщо так говорить керівник ЖРЕПу, про яку ефективність може йти мова? Натомість, коли багато ЖРЕПів програли свої конкурси, мене почали звинувачувати в тому, що я лобіюю приватні фірми. Спочатку так казали про «Санітарію». Але вона програла у своєму лоті. Відтак, мені почали закидати лобіювання переможців. Добре, що поки що я не «лобіюю» ЖРЕПи №4 та №6, які виграли свої конкурси», – заявив Володимир Середюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи