Кого підтримає Фищук: чернівчан, чи Бурбака?

22.09.2018

нацбанкАдже саме від рішення голови Чернівецької облдержадміністрації Олександра Фищука нині залежить, чи перейде у власність громади міста будівля у центрі Чернівців. Мова йде про приміщення Нацбанку, яке він найближчим часом має звільнити.

Секретар Чернівецької міської ради Василь Продан запропонував передати цю будівлю у власність територіальної громади Чернівців та облаштувати у ній Музей міста.

Та, як тільки він озвучив цю ідею, нардеп від «Народного фронту» Максим Бурбак вирішив цинічно попіаритися на пенсіонерах та запропонував розмістити у цій будівлі Пенсійний фонд.

На думку Василя Продана ця ініціатива Бурбака вмотивована лише тим, щоб громада міста не могла на власний розсуд використовувати приміщення, яке їй і так, по суті, належить. А тим більше, не могла там створити Музей міста, який би привабив чимало туристів.

«Мені здається, що найкращим місцем для Музею міста буде будівля Національного банку. Національний банк по всій Україні скоротив свої філії, я звернувся з тим, щоби цю будівлі передали громаді міста. Саме для того, щоб створити там музей міста. Але є у нас такі народні депутати Бурбак і Федорук, які звернулися до Кабінету Міністрів так само, наступного дня. Щоби громаді міста приміщення не передавати, а віддали Пенсійному фонду.

Не знаю, наскільки це приміщення підходить під Пенсійний фонд, тому що зупинки там немає, це центральна частина міста. Аби облаштувати Пенсійний фонд, мабуть, це не найкраще місце.

Мені здається, що це має бути там, де є тролейбусна та автобусна зупинка, де йде перетин великої кількості транспорту.

Розумію, що це зроблено для того, щоби там не був створений музей міста, нібито, щоб не асоціювалося, що Василь Продан, чи ті люди, які сьогодні керують містом, створили музей», – повідомив Василь Продан.

Водночас, за його словами, останнє слово у вирішенні долі цього приміщення буде належати голові Чернівецької ОДА.

«На сьогоднішній день багато що в цьому питанні буде залежати від губернатора. Тому що у багатьох містах приміщення Національних банків вже передали громадам. Але тут дуже важлива позиція губернатора, чи підтримує він те, щоб це приміщення було передане територіальній громаді.

Тож, буквально кілька днів назад прийшов запит на обласну адміністрацію. Подивимося на чий бік стане обласна адміністрація», – підсумував Василь Продан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини