Василь Продан розповів про проблемні будівництва у Чернівцях

07.08.2018

ПроданСекретар Чернівецької міської ради Василь Продан у програмі «Пряма відповідь» на телеканалі «Чернівці» розповів, як депутати проголосували за затвердження Договору щодо завершення будівництва на вулиці Рівненській, 10 у Чернівцях.

Згідно з ним, забудовник повинен буде сплатити 8% від кошторисної вартості у бюджет міста.

“Так, навколо цього будівництва були тривалі суперечки. Проте, ми ж прийняли рішення, щоби забудовник сплатив 8% від кошторисної вартості, а не за розцінками Мінрегіонбуду, як було за попереднім проектом рішення. А це дві абсолютно різні суми. Крім того, раніше обговорювалося те, що департамент містобудівного комплексу мав би сплатити 4%. Таких коштів в установи не було. Ми ж зменшили фонд пайової участі до 0,01%. А також дали доручення видати свідоцтво на право власності про присвоєння адреси тим інвесторам, які проплатили свої квартири в 2014–2015 роках”, – розповів Василь Продан.

За його словами, проблемні будівництва – поширене явище протягом 2014–2016 років. Коли будівництво ведуть без відповідних документів, сумнівів не виникає, що там відбуваються корупційні дії. У зв’язку з цим, зрозуміло, що за забудови на Рівненській, 10 і Науки, 6 чиновники міськради отримували хабарі квартирами, – пише promin.cv.ua.

Нагадаємо, під час липневої сесії міськради, міська рада погодила ТзОВ «Гіпербуд» завершення будівництва 9-поверхових 229-квартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими гаражами на 50 автомобілів по вулиці Рівненській, 10.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини