ЦВК розвінчала чергову маніпуляцію команди Каспрука (відео)

01.08.2018

вибориЗгідно офіційних даних ЦВК, на виборах у жовтні за Каспрука проголосувало 27 тисяч чернівчан, а за партії, які достроково припинили його повноваження понад 39 тисяч.

Напередодні та після відставки міського голови із штабу Олексія Каспрука запустили маніпулятивний «темник», який був покликаний врятувати мера і збурити громадськість. Суть фейку, який активно розповсюджували і у соцмережах, і у прихильних до «Народного фронту» ЗМІ, що за Каспрука проголосувало 33 тисячі чернівчан, а депутатів підтримали 9 тисяч. Нібито Каспрук представляє більшу частину громади Чернівців, тож депутати не мали права його знімати.

Звісно можна упустити, що в цій маніпуляції на підтримку Каспрука, говорять лише про моральний бік справи, а не юридичний, адже згідно закону депутати мали повне право припинити повноваження мера достроково через низку порушень. Але і тут радники Каспрука відверто дурять громаду міста, адже він набрав лише 27 тисяч голосів на виборах у жовтні 2015 року, а за депутатів голосували по партійних списках, тож підтримка чернівчан йшла на політичну силу, а не лише на окремих представників, які пройшли в міськраду за результатами голосування.

5 фракцій підтримали дострокове припинення повноважень і ось скільки голосів вони набрали на виборах до міськради згідно офіційної інформації з сайту ЦВК:

«Рідне місто» – 12357 голосів

ВО «Батьківщина» – 8767

Об’єднання «Самопоміч» – 6539

«Народний контроль» – 6127

ВО «Свобода» – 5314

Загалом виходить, що депутатів, які знімали мера підтримали понад 39 тисяч чернівчан. Заради справедливості, можна відняти голоси представників названих партій, які не голосували за відставку мера, вони набрали загалом близько 700 голосів.

То виходить що депутатів на виборах у жовтні 2015 року підтримали понад 38 тисяч чернівчан, а Каспрука 27. Добре, візьмемо цифру 33 тисячі з другого туру, яку називають у фейковій інформації «Народного фронту», але всеодно ситуація явно не на користь колишнього мера.

Ось так просто, за допомогою сайту ЦВК та калькулятору, можна розвінчати чергову фейкову інформацію придуману радниками Каспрука щоб виправдати його безгосподарність та врятувати його від логічної відставки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини