Юлія Тимошенко: Завдання нової Конституції – разом із народом виробити шлях у майбутнє України

12.07.2018

ТимошенкоЛідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що сьогоднішня Конституція 1996 року відіграла позитивну роль – закріпила суверенітет держави. Проте, чи не щороку кожен Президент України підлаштовував її під себе. Тому в Україні треба ухвалити таку Конституцію, у якій  президент не матиме абсолютної влади.

Юлія Тимошенко: Завдання нової Конституції – разом із народом виробити шлях у майбутнє України
Саме зараз, на переконання Юлії Тимошенко, настав час, коли в українського народу є право та можливість перезавантажити владу, «адже люди втратили віру в те, що в державі щось зміниться». Тому сьогодні треба зібрати весь інтелект нації і виробити чіткий покроковий план дій, як виводити країну з важкого стану.

Лідер партії «Батьківщина» вважає, що новий суспільний договір має бути створено разом із громадянським суспільством і ухвалено на всенародному референдумі, який оголосить своїм указом новий Президент України.

Юлія Тимошенко в прямому ефірі “Свободи Слова” запросила всіх політичних лідерів і представників громадянського суспільства до спільної роботи над проектом нової Конституції.

В свою чергу, народний депутат від партії «Батьківщина» Олексій Рябчин в прямому ефірі «Радіо НВ» нагадав, що професійне обговорення нової Конституції України вже розпочалось. Після того, як 15 червня на презентації «Нового курсу України» в Києві Юлія Тимошенко озвучила думки щодо її бачення нової концепції Основного Закону України, щопонеділка проходять обговорення нових конституційних принципів під її модераторством. Згодом планується проводити подібні заходи в усіх регіонах України.

Олексій Рябчин наголосив, що результатом цієї роботи будуть не точкові зміни до Основного Закону, а цілісний проект нового суспільного договору, нової Конституції, який за згодою учасників дискусії має бути ухвалений на референдумі.

Про початок створення Народної Конституції лідер «Батьківщини» оголосила ще 15 червня у Києві на форумі «Новий курс України». За даними соціологічних досліджень, саме Юлія Тимошенко очолює рейтинг кандидатів у наступні президенти.

Ідея Народної Конституції, запропонована Юлією Тимошенко, вперше в нашій історії переводить обговорення ключових питань суспільного життя на рівень звичайних людей, які зрештою ухвалюватимуть її на референдумі. Щоб Конституцію знову не змінили тишком-нишком у власних інтересах політики у Верховній раді.

Джерело: прес-служба обласної організації партії ВО “Батьківщина”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини