16-річного потерпілого внаслідок вибуху в психлікарні побили в поліції

07.06.2018

Батько хлопця звернувся в прокуратуру, а поліція та СБУ продовжують приховувати деталі вибуху в психлікарні. Тим часом деталі вибуху розповів потерпілий.

Вибух в психлікарні стався ще 4 червня, але й досі поліція не прокоментувала дану резонансну подію. Лікарі заявили, що потерпілий отримав «декілька царапин», їх промили та його відпустили додому. Та згодом виявилось, що і в лікарні ЗМІ дезінформували. Хлопцю потім робили операцію, і зараз він перебуває в лікарні, а “царапини” ви можете бачити на фото.

вибух

Все більше фактів вказує на провал у проведенні антитерористичних навчань, які й досі тривають на Буковині. Ще більше цю версію підтверджують слова потерпілого та приховування інформації правоохоронцями.

Схоже на те, що сумка з вибухівкою була закладена в рамках навчань, її мали виявити, зателефонувати у поліцію про підозрілу сумку, а вибухотехніки мали б її знешкодити. Але випадково біля сумки виявився 16-річний хлопець, який її підняв та стався вибух.

Звісно, в нормальній країні правоохоронці, які за це відповідали, вже були б під слідством, а потерпілому відшкодовували лікування, а також чималу компенсацію. Але у нас потерпілого… побили в поліції. Саме так стверджує Михайло, який внаслідок халатності правоохоронців виявився на лікарняному ліжку. Він прокоментував ці події редакції @chernivtsigram.

«Четвертого червня 2018 року, приблизно о 12:30 зі мною стався нещасний випадок на території психіатричної лікарні. Я йшов по вулиці та побачив сумку. З цікавості підняв її і в одну мить стався вибух, який наніс мені важкі поранення в області рук, обличчя і ніг», – розповідає хлопець.

За словами Михайла, чоловік, який йшов позаду нього, побачивши це, відвів його у приймальне відділення психіатричної лікарні для надання першої медичної допомоги. Пізніше юнака забрала швидка медична допомога та відвезла в лікарню на Фастівській.

vubyh

«Там мені просто промили рани та перебинтували, лікар записав в заключенні те, що говорили працівники поліції (незначні ушкодження, – ред.), після чого працівники поліції примусово відвезли мене в Шевченківський районний відділок. Саме там я отримав синці після ударів, які наніс мені черговий поліцейський Павленок, який не відпускав мене на свіже повітря, через те, що мені було погано, далі пірвав мені футболку і тягнув за поранені пальці», – продовжує хлопець.

Вчора Михайлу зробили операцію (дістали всі осколки), на даний момент він перебуває на лікуванні. Михайло пригадує, що у поліції його запитували, навіщо він брав ту сумку, зауважуючи, що «вона не даремно там стояла». За інформацією постраждалого, його батько вже звернувся до прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини