Врятувати рядового Кушнірика. Каспрук підтвердив чергові кадрові оборудки в Ратуші

16.05.2018

32539531_623993721285436_4175275817409970176_nВ своїй передвиборчій програмі Олексій Каспрук обіцяв відкриті кадрові конкурси і, що саме громада буде формувати владу у Чернівцях. Звісно, можна не читати передвиборчі програми, адже їх складають для того, щоб задобрити потенційного виборця, тож і дотримуватись їх ніхто не буде. Але ж Олексій Павлович порядний та не кидає слів на вітер, кажуть ЗМІ орієнтовані на «Народний фронт» та міського голову. А тим часом Каспрук нахабно плює громаді в обличчя і каже, що то «Божа роса».

Вже вдруге за рік Олексій Каспрук вдається до відвертих махінацій з кадровим призначенням Ярослава Кушнірика. Перше його рішення про призначення Кушнірика без конкурсу директором Департаменту ЖКГ суд визнав незаконним та скасував. Схоже, що і нещодавнє призначення Ярослава Денисовича директором Департаменту економіки чекає та ж доля.

Але коротко опишемо схему чергових зловживань Каспрука з кадровими призначеннями, яке умовно можна назвати «врятувати рядового Кушнірика».

10-го травня, близько 14-ї години апеляційний суд Вінницької області виніс рішення, що призначення Кушнірика на посаду директора ДЖКГ протиправне і скасував це рішення. Від безробіття Ярослава Денисовича знову врятував Каспрук. В лічені години організували його призначення директором Департаменту економіки і навіть в 17-ій годині представили його колективу. Звісно, що згідно офіційних документів, все почалось ще 8-го травня, і саме ця версія стане головною у відповідях Каспрука про чергові кадрові махінації.

Саме Департамент економіки в поспіху обрали щоб прилаштувати екс-регіонала не просто так. Сюди перед відправкою в армію, так само через схему, після узгодження з Максимом Бурбаком та контрабандистом «Слоном», призначили радника мера Степана Руденка. А оскільки він, нібито, служить у армії, то і керувати економікою міста нікому.

Декілька днів Олексій Павлович та його радниця Ірина Карімова футболили наших журналістів, відмовляючись коментувати призначення Кушнірика. Ідея вибудувати якусь хоча б більш-менш пристойну версію, що переведення не пов’язане з рішенням суду провалилася. Тож, вчора на брифінгу Каспрук лише підтвердив, що прилаштував Кушнірика у тимчасово вільний департамент через те, що розумів, Апеляційний суд у Вінниці це не Чернівецькій районний, де всі один одного знають, і на його незаконні рішення закривати очі там не стануть.

кушнірик_каспрукПроте одна обмовка на вчорашньому брифінгу, яскраво свідчить про те, що, насправді, мета була лише врятувати екс-регіонала Кушнірика, якого йому дуже рекомендували призначити представники певних бізнес-кіл Чернівців.

«Аби не переривати робочий процес, враховуючи те, що зараз у розпалі будівельні роботи, Ярослав Кушнірик був переведений на іншу посаду – керівника департаменту економіки», – сказав Олексій Каспрук.

Отже, якщо б рішення суду вступило в дію і Кушнірика звільнили, керував би департаментом в розпал сезону ремонтних робіт Олександр Бурак. Зараз, після переведення Ярослава Денисовича, керує департаментом ЖКГ все той же Бурак. То при чому тут переривання робочого процесу? Що б змінилось?

Тож тепер ми маємо два директори Департаменту економіки і жодного в Департаменті ЖКГ. І це в часи коли потрібно освоїти сотню мільйонів гривень і хоча б якось врятувати дороги міста від кінцевої їх руйнації.

Олексій Каспрук вкотре довів, що рятуючи «своїх», вигідних йому людей, його не буде бентежити те, що місто руйнується, що в Ратуші процвітає корупція, і вже точно мера не хвилюватимуть його ж обіцянки чернівчанам про кадрові конкурси і прозорі призначення. Так було з Мартинюком, Департамент якого кишить корупцією, а підлеглих затримують з хабарями у чверть мільйони гривень, так сталось і з Ярославом Кушніриком.

Микола Сергієнко

Фотоколаж Олег Анохін

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини