Хто у Ратуші намагається зірвати запуск тролейбусів на Калічанку?

05.01.2018

тролейбусМешканці Калічанки неодноразово скаржилися на незадовільне транспортне сполучення з центральною частиною міста та на погану робота приватного перевізника ПП «Багіра», автобуси якого курсували цим мікрорайоном.

Аби вирішити цю проблему, ще 20 квітня 2017 року, за пропозицією депутата від фракції «Рідне місто» Володимира Бешлея, який до міської ради обирався саме від Калічанки, міські обранці проголосували за протокольне рішення вивчити можливість прокладання на Калічанку тролейбусного маршруту та закупівлю для цього необхідної кількості тролейбусів.

Питання вивчили і після цього відбувся тендер на закупівлю чотирьох  низькопідлогових тролейбусів з Європи з автономними двигунами,  які дозволяють цим тролейбусам проїхати до 30 кілометрів без підключення до контактної мережі, що є дуже важливим саме для Калічанки. Днями до Чернівців доставили три з чотирьох закуплених тролейбусів.

Вчора, після спілкування з керівництвом ЧТУ, Бешлей повідомив, що після обкатки нові тролейбуси вийдуть на лінію, яка з’єднає багатостраждальний мікрорайон з центром Чернівців.

Звісно, новина для мешканців Калічанки радісна, адже неодноразово у дощ, сніг та спеку вони змушені були годинами чекати на зупинках автобусів. А вирішити питання з перевізником, який знущається з чернівчан, Олексій Каспрук не може вже роками.

Але не до радості було у деяких кабінетах Ратуші, адже вирішення проблеми тисяч чернівчан, які проживають в тому районі, на думку чиновників додасть бонусів депутату, який взявся нарешті за подолання цієї проблеми і позитивно її вирішив. Цього, звісно, в команді Каспрука допустити не могли, навіть ціною комфорту жителів цілого мікрорайону.каспрук тролейбус

Невідомо, що там радники нарадили Олексію Павловичу, але вже сьогодні в одному з чернівецьких, лояльних до Ратуші видань, з’явилася публікація у якій в.о. начальника ЧТУ, нібито, спростовує інформацію, що нові тролейбуси їздитимуть на Калічанку. Хоча, є підозра, що висловлював він не власну думку, а озвучував чиїсь слова.

Зрештою ми віримо, що переможе здоровий глузд, а не порожні політичні амбіції та спроби встромляти палиці в колеса депутату, який взявся за вирішення проблем не просто своїх виборців, а в першу чергу чернівчан.
Як доказ, сьогодні Володимиру Бешлею все ж таки підтвердили, що у разі успішної обкатки, тролейбуси таки курсуватимуть Калічанкою.

«Повторно спілкувався з керівництвом ЧТУ. Мені підтвердили, що заплановано з 20 січня провести обкатку тролейбусів по маршруту Калічанка. Якщо все буде добре, то тролейбуси залишаться на маршруті», – зазначив депутат у коментарі.

рішення_тролейбуси

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи