Хабарник з поліції відбувся штрафом

13.10.2017

хабарЗа 600 доларів хабара, слідчий-хабарник повинен сплатити 950 доларів штрафу.

Колишнього слідчого Глибоцького відділення поліції Василя Скіпора визнано винним у  зловживанні впливом та засуджено до штрафу у 25,5 тис. грн.

Згідно з матеріалами Глибоцького райсуду, у травні цього року слідчий Василь Скіпор погодився прийняти від представника підсудних 3 тис. євро за вплив на суддів Глибоцького райсуду щодо призначення трьом обвинуваченим у справі про крадіжку покарання, не пов’язаного з позбавленням волі.

Крім цього, слідчий обіцяв вирішити з керівництвом Глибоцького відділу поліції питання щодо повернення раніше вилучених в обвинувачених речових доказів – мобільного телефону та автомобіля – до набрання вироком законної сили.

26 травня Скіпор повідомив хабародавцю, що незважаючи на вжиті ним заходи, покарання у виді штрафу призначено не було, вони отримали умовні терміни.

При цьому, він запевнив, що може повпливати на керівництво Глибоцького ВП Сторожинецького ВП ГУНП в Чернівецькій області щодо повернення раніше вилучених у обвинувачених мобільного телефону марки «Samsung Galaxi» і автомобіля марки Land Rover до набрання вироком законної сили, за умови надання йому неправомірної вигоди у розмірі 600 доларів.

29 травня підполковник поліції був затриманий правоохоронцями після отримання $600 хабара.

Слідство кваліфікувало його дії як прийняття обіцянки неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави, та одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особами уповноваженими на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2).

26 червня між Скіпором та прокурором була укладена угода про визнання винуватості, відповідно до якої він отримав 25,5 тис грн штрафу.

При визначенні покарання, згідно з текстом вироку, було враховано те, що він щиро розкаявся у вчиненому правопорушенні, активно сприяв розкриттю злочину, позитивно характеризується, раніше не судимий.

Вирок ще не набув чинності, оскільки не сплив термін апеляційного оскарження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини