“Я не знала, що діти можуть померти”, – у Києві матір залишила двох маленьких дітей самих на 9 днів

07.12.2016

dytynaМатір, яка залишила на 9 днів малюків у квартирі, навмисне підперла двері в кімнаті, щоб вони не вибралися.

Однорічний хлопчик помер ще 3 грудня, за життя дворічної дівчинки наразі борються лікарі після того, як “мати” залишила їх у зачиненій квартирі на 9 днів самих, – про це на своїй сторінці в Facebook написав Уповноважений Президента України з прав дітей Микола Кулеба.

“20-річна матір, яка на 9 днів закрила двох маленьких дітей (хлопчик 1 рік і 11 міс. і дівчинка 2 роки і 10 місяців) в квартирі, зараз сидить у Прокуратурі , ще й в гарному настрої і каже: “Я не знала, що діти можуть померти”, – написав він –  “мама” Влада переїхала з Миколаєва до Києва близько року тому. Знімала квартиру в центрі міста і навіть мала 6-й iPhone! Від першого чоловіка у неї 2 дітей – хлопчик Даніїл і дівчинка Аня. З самого їхнього народження жінка говорила, що не любить їх і навіть хотіла здати в притулок. Але діти все одно проживали з Владою, адже батько виявляв агресію. “Мама” забороняла спілкуватися з ним. З вересня про дітей батько нічого не чув”.

kvartyra

Зазначається, що останній раз до малюків викликали лікаря ще в лютому, а в дитсадок вони не ходили із серпня, 4 місяці дітей не бачили вихователі і взагалі на це не відреагували.

“Минулої зими у Влади з’явилася нова любов, а в кінці жовтня – нова дитина. Яка, до речі, з народження проживає в квартирі батька. Доглядає за малюком прабабуся дитини. 9 днів тому Влада пішла погуляти і закрила старших дітей в квартирі. З їжі у них було лише кілька цукерок. Всі ці 9 днів мама не приходила додому. Діти намагалися вибратися з квартири, шукали лазівки, в які можна було б звати на допомогу. Біля вхідних дверей навіть вирвали лінолеум! Сусіди чули плач дітей щоранку і щовечора. Є інформація, що навіть викликали поліцію, але, незважаючи на прохання, двері ніхто не відчинив і поліція поїхала. Про те, що діти закриті в квартирі, знала і їхня бабуся (мама Влади). Вона навіть приносила їм їжу, але не змогла зайти в квартиру і повернулась додому” – пише Микола Кулеба.

У Національній поліції Києва також коментують трагічний випадок.

Даніїл помер від голоду ще 3 грудня. Аня була закрита з мертвим братом до 6 грудня. Зараз дівчинка перебуває у важкому стані в реанімації.  Відомо, що у неї вже почали відмовляти органи.

“Швидку до дітей викликала “мама”, яка на 9-й день гульок повернулася погодувати дітей, – повідомив Кулеба – Жінка розповіла, що перш ніж піти з квартири, закрила дітей у кімнаті і підперла двері, щоб діти не могли звідти вийти. Чому так вчинила – не пояснює. Стан Ані поступово поліпшується. Сподіваємося, що зовсім скоро її переведуть з реанімації”.

kvartyra

За словами Уповноваженого Президента України з прав дітей, щодо горе-мами і її нового співмешканця порушено кримінальне провадження за статтею 135 “Залишення в небезпеці”.

Джерело: Цензор.НЕТ

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини