Михайло Прозоровський визнав, що «Добробут» винен гроші, які ринок не сплатив до фонду розвитку міста

29.11.2016

ПрозоровськийКерівник ринку «Добробут» та ТОВ «Інвест-Альянс» Михайло Прозоровський лише не згоден з сумою, яку його підприємство заборгувало місту.

Нагадаємо, що у 2008 році підконтрольний тодішньому меру Федоруку виконком, до складу якого входив один з керівників ринку «Добробут» Михайло Прозоровський, звільнив цей ринок від сплати 10% разового внеску у фонд соціально-економічного розвитку міста. За попередніми підрахунками в результаті цієї афери бюджет міста недоотримав близько 400 мільйонів гривень.

Це питання неодноразово піднімав депутат міськради Ростислав Білик і писав звернення до правоохоронних органів. Як «розрахувався» за ці звернення з ним Бурбак, усім відомо. Більше того, кримінальне провадження по Білику і досі намагаються сфабрикувати підлеглі «фронтовика» Авакова. І за дивним збігом обставин, як тільки документ про відміну рішення виконкому 2008 року, що виноситься на розгляд сесії міськради, був зареєстрований, одразу ж приїхала слідча група з Києва і почали викликати на допити усіх хто балотувався на виборах від «Рідного міста».

У коментарі інтернет-виданню «Ініціатива 42», екс-депутат міськради від партії Яценюка, керівник «Добробуту» Михайло Прозоровський поскаржився, що Ростислав Білик неправильно порахував борг ринку у бюджет міста. Мовляв сума, яку не сплатили значно менша. Але сам факт боргу підлеглий Максима Бурбака не заперечив.

«Допустимо, ми повинні були у 2008 році сплатити місту 400 мільйонів, бо це нібито 10%. Отже, у комплексі це мало би бути чотири мільярди гривень. У когось із тих, хто робив цю заяву, мозок є? Вони хоч колись калькулятор вмикали?», – зазначив Михайло Прозоровський.

Для більшої ваги, журналісти в матеріалі подали коментар поважної людини, політолога Ігора Буркута, який заявив, що це бізнесові розборки, адже якщо це не так, то Білик мав би заявити про ці зловживання в прокуратуру, а інакше це безвідповідально з його боку.

добробут«Шкода, що таких поважних людей, як Ігор Буркут, «Народний фронт» тепер використовує для відбілювання в очах громадськості своїх незаконних оборудок. Адже якби Ігор Григорович поцікавився би темою, то неодмінно дізнався би про мої численні звернення з цього приводу до правоохоронних органів,  – прокоментував слова політолога Ростислав Білик.

А щодо суми, то підрахунок насправді дуже простий і шкода, що багаторічний керівник ринку не зміг провести такі нескладні математичні розрахунки. Було збудовано, приблизно 2 тисячі магазинів на ринку, кожен з яких вартує щонайменше 70-75 тисяч доларів, думаю любий підприємець ринку може підтвердити ці цифри. 10 відсотків від загальної суми, що мав сплатити ринок «Добробут» до фонду розвитку Чернівців, становить 15 мільйонів доларів, що за нинішнім курсом орієнтовно 400 мільйонів гривень».

Насправді, за словами Ростислава Білика, сума яку ринок «Добробут» вкрав у чернівчан значно більша. Адже розрахунки по магазинах орієнтовні, і їх зараз більше, а якщо згадати ще викуп землі за безцінь та несплату ринкового збору, то сума набігає зовсім непристойна.

Загалом варто відзначити, що матеріали у провладних ЗМІ на захист інтересів ринку Бурбака останній тиждень заполонили інформпростір Чернівців, адже саме завтра має відбутись сесія міськради, на якій будуть розглядати питання відміни рішення виконкому 2008 року.

Тому у ЗМІ намагаються довести чернівчанам, що пограбована на 400 мільйонів громада міста, це цілком нормальна практика. При цьому журналісти навмисно забувають розповісти, що ці кошти могли піти на будівництво соціально-важливих для городян об’єктів, ремонт доріг, закупівлю тролейбусів чи інші проекти на які зараз Олексій Каспрук бере європейські кредити, заганяючи місто у боргове ярмо.

Роман Данильчук

Коментарі
  • Копії звернень депутата Біика до прокуратури про 400 млн.грн у студію! Як завжди брешуть, Білик звертався щодо повернення частини землі Добробутом, про 400 млн.грн. тепер придумали.

  • 400 мільйонів треба обов’язково повернути чернівчанам! Це навіть не обговорюється!))) І це буде справедливо!

  • На Добробуті більше трьох тисяч магазинів. Власники Добробута продавали підприємцям магазини від 50 тисяч долларів. Є багато магазинів, за яки люди сплачували і по 70 – 80 тисяч долларів.

    Рідне Місто правду каже, а Прозоровьский викручуеться

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини