Де одружуватися чернівецьким молодятам, вирішать депутати міської ради (відео)

12.09.2016

ПалацНа сайті міської ради набрала голоси петиція про перенесення відділу реєстрації шлюбів. Це ініціатива комунальної установи «Палац урочистих подій», на Кобилянської, 29.

Тамтешні працівники кажуть: часто отримують скарги від мешканців, яким не подобається реєструвати шлюб поруч із реєстрацією смертей та розлучень. Також людей обурює стан приміщень РАЦСу. Тож, у петиції пропонують перенести із РАЦСу, на Кобилянської, 7, лише один відділ реєстрації шлюбів.

«В нас щонеділі скарги: чому в таких умовах реєструють шлюби – темні коридори, наречені в святкових сукнях, це все виглядає неурочисто», – каже директор Палацу урочистих подій Ліна Федоряк.

Представники РАЦСу, який відноситься до Територіального управління юстиції в Чернівецькій області у свою чергу кажуть: один відділ перенести нереально. Мешканці, мовляв, мають вибір, яку і де замовляти весільну церемонію.

«Коли людина приходить у відділ РАЦСу, і сплачує за процедуру копійки – суто державне мито. Ми запитуємо: Ви хочете, щоб цю процедуру провели в урочистій обстановці? В нашому кабінеті, є спеціальна людина, це коштує 180 гривень. І третє – людина може вже звернутись до Вас і це вже вартує 800 гривень. І ми це пояснюємо і вона може сама обрати», – відповів Олександр Босий, заступник начальника ГТУ юстиції з питань державної реєстрації в Чернівецькій області.

Остаточне рішення щодо петиції про перенесення відділу реєстрації шлюбів до Палацу урочистих подій – за депутатами чернівецької міської ради.

джерело: acc.cv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини