Затримали вбивць валютника у Годилові (фото)

03.08.2016

Розкриття вбивства

У грудні минулого року, в селі Годилів було здійснено жорстоке вбивство валютника. Сьогодні заступник начальника ГУНП в Чернівецькій області Сергій Ратушенко розповів подробиці розслідування цієї справи.

Виявити та затримати нападників правоохоронцям було не просто, адже злочин скоїла професійна банда із чотирьох осіб (віком від 30 до 50 років). В ході розслідування було встановлено, що нападники родом з Києва. Двоє з них – раніше судимі, одного притягали до кримінальної відповідальності за вбивство. Також один з них – демобілізований “атовець”.  Працювали зловмисники охоронцями у столичного підприємця. Власне зі своїм роботодавцем неодноразово бували в потерпілого. Поки підприємець обмінював валюту, злочинці оцінювали фінансове становище валютника. Відтак почали планувати злочин. За словами Сергія Ратушенка до нападу  злочинна група готувалася близько пів року.

«Щоб потрапити до будинку один з нападників  розбив прикладом мисливської рушниці вікно. При ударі в скло виник постріл, в результаті якого випадково загинув один з нападників. На постріл прибіг господар, зав’язлася бійка, під час якої зловмисники нанесли смертельне поранення господарю. А дружину потерпілого нападники зв’язали, били та вимагали сказати, де гроші. Відтак викрали 100 тисяч, цінні монети і втекли з місця злочину», – розповідає Сергій Ратушенко.

З того часу вони майже рік мігрували Україною, намагаючись «замести» сліди. Однак нещодавно працівники спецпідрозділу “Сокіл” двох зловмисників затримали у Києві. Один із них мав при собі гранату та хотів підірвати себе разом із спецпризначеннями. Третього злочинця оголосили  в міжнародний розшук.

У ході обшуку, в помешканні затриманих, правоохоронці вилучили пістолет-кулемет, гранати F-1 і набої (на фото). За словами Сергія Ратушенка, банда, яка здійснила напад на валютника, ймовірно причетна й до інших нападів у Київській області.

Зараз двоє затриманих перебувають у Чернівецькому СІЗО та будуть проходити у справі, як члени організованої злочинної групи. За скоєне зловмисникам може світити навіть пожиттєве ув’язнення. Триває слідство.

Фото: прес-служба ГУ Нацполіції в Чернівецькій області

зброя 1

 зброя 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини