На Путильщині лісоруби знищують унікальні Буковинські водоспади

25.02.2016

cередній гукБуковинські (Смугарські) водоспади по праву стали улюбленим місцем відпочинку як буковинців, так і туристів з інших регіонів. Сім водоспадів різної потужності та висоти розташовані на річці Смугарів поблизу села Розтоки Путильського району. У конкурсі «7 чудес України» вони увійшли до ТОП-10 і зараз є ландшафтним заказником.

Минулого року активісти та ГО «Карпатські стежки» промаркували туристичний маршрут до водоспадів, зробили лавиці, інформаційні стенди, сходинки, але людей, що знищують карпатські ліси, все це не зупинило.

В одній із туристичних спільнот у мережі «facebook» киянин Олег Тоцький виклав світлини знищеного лісорубами одного із водоспадів.

«Вы наверняка помните красивые картинки с Буковинскими водопадами, которые мы вам показывали перед поездкой в Черновцы. Но когда мы приехали к водопадам, оказалось, что одного из них… теперь просто нет! Небольшой 3,5-метровый водопад под названием “Ворота”, который был самым нижним из 7-ми каскадов Буковинских водопадов, теперь превратился в дорогу, по которой вывозят вырубленный лес. И если массовая вырубка леса в Карпатах уже давно никого не удивляет, хоть и вызывает множество вопросов относительно законности этого мероприятия, то уничтожение водопада уже выходит за всякие рамки», – обурився Олег Тоцький.

Певно говорити про якийсь розвиток туризму в області де знищують одне із природних чудес України не варто. Ліс масово вирубують зараз в усіх карпатських областях, але уявити, що наприклад в Івано-Франківський області, при цьому знищили водоспад, не можливо.

Але це Буковина, тут туризм існує лише на папері та у звітах можновладців.

Водоспад "Ворота" влітку

Водоспад “Ворота” влітку

Так водоспад під назвою «Ворота» виглядав ще наприкінці січня

Так водоспад під назвою «Ворота» виглядав ще наприкінці січня

А таким його побачили 6 лютого туристи з Києва, що приїхали подивитись на відому буковинську туристичну принаду

А таким його побачили 6 лютого туристи з Києва, що приїхали подивитись на відому буковинську туристичну принаду

Вантажівка лісогубів

Вантажівка лісогубів

 

Олексій Пономаренко

Коментарі
  • не лісоруби а ВЛАДА ФИЩУК-БУРБАК-ЯЦЕНЮК-ФЕДОРУК і К__улявлоби!!!!

    КУЛЯВЛОБИ В ОБЛАСТІ МАЮТ ВСБ 100 ПРОЦЕНТНУ ВЛАДУ ВЖЕ ДВА РОКИ!!!! ВЕСЬ КОНТРАБАС ВИРУБКА ЛІСІВ ЗНИЩЕННЯ УГІДЬ І ВОДНИХ ОЗЕР ВОДОСПАДІВ —- ТО Є РУК ОСТЕРВЕНІЛИХ КУЛЯВЛОБІВ НА ЧОЛІ З ПРЕМЄРОМ ЯЦЕНЮКОМ! ГАНЬБА!!!!!!!!

  • Такі патріоти – знищують все, що можна знищити і
    вкрасти, покласти собі в карман.
    Не думають тут жити.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини