Господар Резиденції не ректор, а охоронці (як доять туристів дядьки з охорони)

09.10.2015

Перлина Чернівців – резиденція митрополітів(нині центральні корпуси університету) приваблює туристів. Але вони не знають, що перед брамою  будуть стояти охоронці. Справжні господарі об’єкта ЮНЕСКО. Які роблять приблизно те, що спадає в їх буйні голови.  І, крім того, технічно “доять” необізнаного туриста. І артистично псують настрій.  Блогер Олексій Пономаренко в мережы “Вкурсі” пише про свої враження від відвідин Резиденції із гостями:

2d9da7В цьому році я тричі відвідував університет. Перший раз охоронець попросив 40 гривень за трьох, і нас пропустили. Другий раз я вже знав що оглядова екскурсія коштує 15 гривень, і можна ходити без гіда. Охоронець довго впирався, потім сказав, що мене потрібно записати в зошит. Дістав якийсь зошит на 12 листків, повністю новенький, без назви, не розверчений, не пронумерований, просто зошит, і записав там моє прізвище. Куди пішли ті 30 гривень я не знаю, і я собі уявляю скільки ще таких як я. Слід зазначити, що охоронці абсолютно нічого не боялись беручи гроші, видно що то нормальна практика. Можливо страх відсутній через те, що діляться з кимось, адже у нас без кришування нічого не відбувається.
І ось третє відвідування. Потрібно сказати, що я був вже накрученим на справедливість попереднім днем, коли всіх туристів, що приїхали на День міста, післали подалі численні міліціянти та охорона нашого сонцесяйного буковинського царя Арсенія свєт Петровича, оскільки це віп-чудо теж вирішило відвідати у цей день унівєр, але не як людина і чернівчанин.  На другий день храмового свята на брамі нас зустрів знервований охоронець і наказав чекати екскурсовода. Чекати потрібно було пів години. Поруч зі мною стояло пару десятків туристів з усієї України, які приїхали в Чернівці на День міста і були вкрай обурені, адже такого не зустрічали ніде. Деякі просто розвертались і йшли, не бажаючи чекати. Мені було справді соромно за наше місто, і за наш університет, не вперше, на жаль. Дуже хотілось щоб ректор університету послухав ті думки, що озвучувались, може і йому б стало соромно. Хоча якщо йому було все одно стільки років, то й це б, мабуть, нічого не змінило.1284de
Я вступив в розмову з охоронцем. Повідав я йому про правила відвідування, про види екскурсій, про їх вартість, про те що для оглядової екскурсії гід не потрібен, та він був незламним, — чекайте! Туристи нервували, і я як представник Чернівців намагався хоч якось утримати імідж міста. Після другої спроби охоронець здався, і сказав що по одній людині з групи, можуть пройти в корпус університету де в терміналі «Приватбанку» оплатять екскурсію. Я пішов. Добре, що в мене є досвід оплати в терміналах, і я хоч і з трудом, але знайшов список послуг ЧНУ. З 20-30 послуг знайшов заповітне слово «Екскурсія», і оплатив 30 гривень за двох та приніс чек охоронцю. В цей час екскурсовод вже забрала групу стомлених очікуванням туристів.

0e9566Я наздогнав групу щоб отримати пояснення хоча б від екскурсовода. І виявилось, що в суботу і неділю, оглядові екскурсії на честь дня міста БЕЗКОШТОВНІ!!! Пояснити чому в 15 годині охоронець вперто нікого нікуди не пускає і продовжує збирати гроші вона не змогла, але зателефонувала йому і попередила, що гроші брати не потрібно. Пропонувала повернути гроші й мені, але я відмовився.
Невідомо скільки зібрав грошей цього і попереднього дня з безкоштовних екскурсій охоронець, невідомо скільки туристів розвернулись і пішли, також невідомо якого удару зазнав імідж міста й університету, такими безвідповідальними діями керівництва ЧНУ і міста. Про яку Європу ми говоримо сьогодні? Ви уявляєте діалог умовного «Василя» з туристом з Лондону, якщо він українцям нічого не може пояснити?

У безладі блогер звинувачує ректора Степана Мельничука. Що цілком логічно.Ректору має бути справа до всього

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини