Чим корисні сухофрукти

07.11.2014

Сухофрукти – чудовий та смачний замінник шоколаду на дієті. Чим іще вони корисні – пише “Країна Здоров’я”.

Курага є джерелом бета-каротину. Бета-каротин є речовиною, “відповідальною” за утворення вітаміну А, і у великих кількостях міститься в помаранчевих овочах і фруктах, в тому числі і в абрикосах. Потужні концентровані дози бета-каротину, що містяться в куразі, допомагають поліпшити зір, захищають очі від різних захворювань і запалення.

В куразі містяться високі концентрації різних мінералів: заліза, кальцію, калію і фосфору. Ці мінерали відповідальні за регулювання багатьох процесів в тілі, які без їх участі могли б перестати відбуватися. Регулярні дози цих хімічних речовин, присутніх в куразі, очищають і оновлюють організм, підтримують функції органів і зміцнюють здоров’я загалом.

Курага може діяти як м’яке проносне, а може і просто стимулювати травлення, реагуючи з травними соками і створюючи в шлунку більше лужне середовище.

Чорнослив відноситься до категорії найбільш корисних сухофруктів.

Чорнослив захищає зубну емаль від ушкоджень, істотно зміцнюючи її і оберігаючи від карієсу.

Чорнослив допомагає підтримувати в рівновазі кислотно-лужний баланс, сприяючи правильній роботі шлунку.

Коментарі
  • Залишити відповідь до === Скасувати відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи