“ДНР” обміняється полоненими з Україною за схемою “40 на 40”

22.09.2014

Бойовики “ДНР” і українські силовики обміняються в середу, 24 вересня, військовополоненими – по 40 чоловік з кожного боку. Про це повідомив координатор “Народного фронту Новоросії” Денис Пушилін.

“У середу, якщо ситуація не зміниться, зробимо обмін 40 на 40”, – сказав Пушилін в інтерв’ю латвійській радіостанції Baltkom. За його словами, проблема в тому, що силовики часто видають за військовополонених затриманих ними в зоні силовий спецоперації мирних жителів.

“З того боку передають не лише ополченців, але і мирних жителів, які були затримані. Більша частина з тих, хто нам переданий, змушені проходити реабілітацію в лікарні після звільнення”, – зазначив він.

Пушилін також висловився за якнайшвидше розміщення представників ОБСЄ в буферній зоні на кордоні самопроголошених Донецькій і Луганській народних “республік”.

“Говорити про повне перемир’я можна буде тільки тоді, коли буферну зону контролюватимуть представники ОБСЄ”, – сказав він.

Нагадаємо, у самопроголошеній “Донецькій народній республіці” не виключають, що наступний обмін полоненими відбудеться в середу, 24 вересня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи