Ціна на цукор може зрости на 15-20%

04.09.2014

За оцінками Національної асоціації «Укрцукор» собівартість цукру, виробленого з цукрових буряків урожаю 2014 року, прогнозується на 15-20% вище, ніж у минулому сезоні.

Основними причинами зростання цін в асоціації називають здорожчання природного газу та основних матеріально-технічних ресурсів.

«Сьогодні середні оптово-відпускні ціни на цукор на внутрішньому ринку з нового урожаю коливаються в межах 9250–9450 грн за одну тонну з урахуванням ПДВ. Внутрішній ринок цукру характеризується  зниженням попиту як з боку населення, так і з боку підприємств харчової галузі», — говорить голова асоціації «Укрцукор».

За його словами, при прогнозуванні цінової ситуації на внутрішньому ринку необхідно враховувати фактори ризику, на які може зреагувати як оптовий, так і роздрібний ринок. У разі відсутності природного газу у період виробничого сезону може бути значна втрата цукросировини, а це створить ситуацію обмежених ресурсів цукру для потреб внутрішнього ринку, що вплине на кон’юнктуру ринку цукру.

«Сприятливі погодно-кліматичні умови періоду росту рослин у поточному дають підстави прогнозувати валове виробництво цукрових буряків в межах 14-15 млн тонн при очікуваній урожайності 45-55 тонн з кожного гектара та виробництво цукру в межах 1,75 млн тонн», — зазначає Миколи Ярчук.

Нагадаємо, що в асоціації повідомляли про ріст цін на рівні 10-15%.

Коментарі
  • я сахар не употребляю, его и так достаточно в сладком, он даже есть в кетчупе и хлебе…

  • Сахар и соль – доказано наукой – вредны .
    От них все болезни. Сахар нужен детям до 18 лет.
    Посмотрите , какие у нас грузные люди,
    так во многом виноваты эти 2 продукта.

  • Залишити відповідь до правильно Скасувати відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи