Врятувати рядового і почути Буковину

23.06.2014

Від редактора: не згідний із статтею, але, по-перше, Святослав Вишинський – наш автор, по-друге, таку ж точку зору чув від кількох людей

 

Автор: Святослав Вишинський

 

Жіночі виступи в Магалі і Недобоївцях руйнують чимало міфів Майдану. Холодно і без моралі: українець, як завжди, здає українця. Містечкова формула «само-помочі» замість солідарної «взаємо-помочі» – те, що найкраще описує логіку буковинських протестів. Про яку громадянську позицію може йти мова, якщо ми навіть суто по-християнськи не готові допомагати ближньому? Єдність Сходу і Заходу, про яку невпинно торочили ЗМІ останні декілька місяців, на ділі може виявитись фейком, і розвіює його не якась ідеологія, а звичайне побутове «моя хата скраю».В якому «варто жити».

До того часу, поки на Буковині не з’являться свої умовні «красноїльські партизани», а який-небудь Сторожинець не перетвориться на місцевий Словянськ. Чи важко уявити, як чернігівське або черкаське жіноцтво завертатиме свої батальйони територіальної самооборони? Як Україна відмовиться нам допомагати? Реалістично: українець українцю вовк, і ця вовча натура іноді щедро зрошується жіночими сльозами. Громадяни, без сумніву, бувають вовками в материнській шкурі – чи якогось «миролюбного» «жіночого руху», що блокує прохідну танкобудівного заводу з вимогами припинити поставки зброї в українську армію. 

Власне, тому ми й не «жидобандерівці» – нам разом і кожному зокрема в рівній мірі далеко і до жидів, і до бандерівців. За логікою протестувальниць вони могли б одразу зустрічати російські війська з букетами миру і портретами Володимира Путіна – чи «все ще живого» Віктора Януковича на лихий остаток. «Аби не війна», «аби чоловіки були вдома». Можна лишень уявити, як би повернулась історія, коли б у роки Другої Світової радянські матері ховали під спідниці своїх військових – і якби українські не пускали до лісу вояків УПА. Чи був би тоді переможений нацизм – питання, напевно, риторичне. 

За спостереженням військового кореспондента Андрія Цаплієнка: розпалити вогнище війни на будь-якій території – справа технології і часу. Створити яку-небудь Буковинсько-Бесарабську Республіку та підкріпити її діями «тайожних партизанів» можна за один місяць. Благо, не так далеко від Чернівецької обл. кордони невизнаного Придністров’я, де перебуває російська армія, і яке щедро постачає український Південний Схід диверсантами і добровольцями. За найманцями, як і за зрадниками, питання не стоятиме.

 

Події в Магалі – це сигнал не лише для російського телебачення (картина маслом: «Украинцы массово отказываются воевать за киевскую хунту»), але й для всіх українців: тепер кожного можна знімати з бойових позицій. Так інтернаціональні частини чинили в останні, післяреволюційні роки Першої Світової – але в 1917-1918 рр. вони вже воювали за державу, якої не було. Виходить, що у 2014 р. й Української немає. На тлі того, як знервовано суспільство чекає допомоги від НАТО, санкцій від ЕС, зброї від США, складається враження, що не тільки війна, держава і влада, але й країна – не наша. Тому за неї радше воюватимуть добровольці з Чечні, Грузії, Осетії, Росії, Швеції, Італії – але не військовослужбовці України. 

За логікою всеохопного миру Україна здала «зайвий» Крим – тепер ми готові здати і «проблемний» Донбас. Хто наступний? Одеса, Харків, Київ, Чернівці? Матері підбирають чергову красуню в пащу дракона. Власне, тому й не «єдина Україна» – а «Единая Россия», бо легіонери СССР 2.0 готові воювати за свої ікони будь-де і будь з ким. Це єдина причина того, що вони наступають і здобувають – а ми відступаємо і віддаємо. Саме тому до нас не повернеться Крим – не через росіян, а через татар, яких ми здали без бою, і які нам цього, без сумніву, не пробачать. Мрія про незалежність або турецьке підданство для наступних поколінь кримчан буде актуальніша, аніж ні до чого не зобов’язуюче українське громадянство. 

На цьому тлі поспішне прохання голови Чернівецької ОДА Романа Ванзуряка повернути буковинський батальйон не мудре і створює вкрай небезпечний прецедент для всієї країни. Його обіцянка, на поводу в місцевого жіноцтва, не направляти територіальні підрозділи в зону АТО – це згода на легалізований саботаж. І легалізація всіх наступних. Популістські протести отримали таку ж популістську реакцію влади. Демобілізація і припинення антитерористичної кампанії означають солідаризацію з терором. А заклики буковинських матерів – дедалі більше нагадують риторику комуністів, «регіоналів» і Сергія Лаврова. 

Втім, примушувати воювати направді беззмістовно. Тож хай буковинці повертаються захищати Буковину – і не заважають українцям боронити Україну. Адже, як видно, чернівецький Майдан стояв ні за що. Жертва Небесної Сотні була марною. Розпіарені здобутки революції слізно здали істеричні жінки. Цій партії не вистачає красивого завершення: рішучим розчерком припинити АТО, розформувати збройні сили і гарантувати терористам прямий коридор – на Київ. Віктору Януковичу – м’яку посадку у президентське крісло. Цього хоче вільна Буковина. Цього хоче буковинський народ.

Від редактора. До речі, ми насправді вітаємо коментарі, за винятком коментарів під повідомленнями про смерть людей( це через те, що не всі втримуються в рамках людського). Порядок коментарів максимально спрощений, електрону адресу можна не вказувати. Точка зору читачів для нас  цінна і важлива.

Коментарі
  • Писав явно той,хто дітей немає,або самих дочок,то нехай їх відправляє,зараз дівчата ще любому хлопцю носа утруть,і здоров”ям крепчі. Нащо тим матерям буде вже тоді та Україна,якщо сина не буде,лягати в гріб тай вмирати,бо нащо вже жити. Розумний який,слів бракує. Чогось сидить і пише,а не йде на передову,патріот.

    • ну не воюйте, чекайте на ДНР в Чернівцях. ви що думаєте вони спиняться на Донецьку?

  • Які юрби (навіть більше – орди) “патрійотів” штурмували ОДА, мерію…….
    Де вони всі ТЕПЕР??????????
    Чому не на Сході, а у теплих ЗДОБУТИХ кріслах або по кутках???????????
    Ось ХТО мав би ПЕРШИМИ записатися добровольцями!!!!!!!!!!!

  • Це ж ви своїми майданами та криками Ганьба
    привели до влади людей , які посилають вашіх
    дітей на війну. Нема де шукати винного, подивіться у
    дзеркало та побачити його.
    А що обкрадають вашіх дітей в армії , так ви ж
    поміняли злодія Яника на чесну владу.
    Щодо автора, кожний на своїй роботі. А деякі
    пишуть відказну в воєнкоматі. Війна нікому не
    потрібна за великі гроші, бо там віддають життя.

    • Проблема в тому, що путін нічого не пропонує. Що він робитиме із українцями, якщо він захопить цю землю? Якщо він хоче захопити, то які тут можуть бути розмови? Якщо він просто хоче нашого нейтралітету- це інше. але ніхто ж не скаже. Велика гра йде, маленькі люди гинуть

    • прийде. вони закликають проти “хунти” по всій країні. не будьмо наївними, людоньки.

  • Тарас Бульба “Ну що, синку, допомогли тобi твоi ляхи ?” Как на Майдане за бабло стоять, так первые, а когда в окопы вшей кормить – не не , это не про нас….

  • Легко писати статті будь- якого змісту, перебуваючи вдома в комфортних умовах і перемикаючи з каналу на канал. дивлячись каритнки, чи не так? А відчувати як завмирає сердце від жаху, коли твоя рідна людина десь там не відповідає тобі потелефону і ти не знаєш, чому – це, гадаєте, легко? А бігти до телевізора і молитися, щоб тільки там не було чергового жахіття – думаєте, це жіноче сердце легше витримує? Чи ,можливо, легко дитині пояснити, чому тата немає на дна народженні, чому він ввечері не забирає дитя з майданчику, чому інші дітки ідуть з татами до парку, а наш чомусь не йде? І ,безумовно, ви думаєте легко шукати якісні засоби захисту (не кажучи ще багато про що) для рідної тобі людини, бо на тих, хто цим зобовязаний займатися годі й сподіватися? Засуджувати матерів і жінок легко, але перед тим як засудити їх, спершу відчуйте на собі все те, що переживають рідні тих людей, хто не виявив у себе термінового “пласкостопія, грижи” і ще там чогось загрозливого для тендітного чоловічого здоровя, а зібрався і поїхав виконувати наказ і захищати Батьківщину.

    • ви праві, все це важко. але давайте тверезо оцінювати ситуацію. що робити? здаватись донецьким сепаратистам? здати країну Путіну?

  • Усіх, хто ламав двері і розбивав вікна в ОДА, – на схід і там демонструвати свою “удаль”! Очолити це військо має пан Бурбак!

  • А по сути , чему удивляется автор? Тому, что мы не страна? Тоже мне , новость. Украина в своей теперешней территориальной конфигурации насчитывает 23 года истории и ВСЕ. До 1991 – го не было периода , когда бы Киев, Донецк, Черновцы, Одесса и Крым одновременно входили бы в состав какого-либо суверенного объединения. За частую , наоборот, это были земли , относящиеся к противоборствующим лагерям (Первая Мировая, например.) И за 23 года мы не озаботились тем, чтобы построить какой- либо обьеденяющий нас базис, найти что- то чтобы нас сплотило (ну кроме желания захапать по больше и извечного “то все кляті москали”). Так что происходящее сейчас – печальный итог. Что делать? Не знаю , мирно разойтись нам не дадут, тот же ВМФ однозначно дал понять, что любые разговоры о деньгах возможны только при условии сохранения целостности страны (понимают , где сосредоточен реальный сектор украинской экономики) А наши властпридержащие без денег то жить не могут, так что АТО это будет и дальше продолжаться под вопли о сепаратизме и колорадосах.
    “И ответил казак, ты идешь воевать за народную власть со своим же народом”.
    И .Тальков “Бывший подъесаул”

  • Мами-то правильно роблять , що захищають своїх дітей,
    але хто винний – подивітьсям у дзеркало.
    А це почалось з майданів у нашому місті, у Києві.

    • краще шуруйте до Путіна і Януковича в Ростов, як вам без них так погано жиється.

  • Вони хотять федерелізації, а більше нічого, говорити на своїй мові, і зароблені гроші залишати у себе.
    Ми їм не потрібні.

    • яка федералізація? які зароблені гроші? там же все керівництов ДНР – громадяни Росії, росіяни, вони навіть не з Донбасу. Стрєлков-Гіркін, Бородай, Болотов… Губарєв колишній нацист з Русского нацєдінства.

      • так вони самі певно дивуються, що таке гівно вийшло. може їм це набридне. Хоча – ні. на здоровий глузд ніколи не можна сподіватися

  • Вот не хотят посмотреть правде в глаза.
    Сразу “шуруйте”. Затыкают рот.
    Такие патриоты сеют сепаратизм. А потом
    удивляются, чо те отстреливаются.
    Страна без Януковича уже 6 месяцев, уже
    пора у нынешних политиков спросить, что это
    делается в Украине.
    А Путин не наш президент.

  • Ви чо паспорт їх дивились?
    А гроші та федералізація – це так бажає народ.
    Наприклад, ви бажаєте в Європу, пліс, вони вам не
    заважають, а чо ми їм повинні заперечувати.

  • Все б нічого, якби тільки Донбас хотів особливого якогось статусу. Але такі ж настрої сильні і у Харкові та Одесі, зрештою і у Дніпропетровську, що, думаєте. так Бєню люблять. ой, сумніваюся. Бояться ефекту доміно. Як тут правильно діяти – невідомо

  • Автору – именной гроб и путевку в Славянск. Пусть там свой патриотизм массажирует.

  • Думаю, Вашого автора теж треба мобілізувати та вночі вивезти в зону АТО, можливо він не буде тоді критичним до своєї родини, яка можливо захоче його повернути живим додому? А може в нього прокинеться патріотичний настрій, і його точка зору змінеться?Тому, що дуже легко критикувати людей, які не підготовлені до ведення бою, не готові дивитися, як гинуть їх товариші, без захисту стоять під кулями, але чомусь Ви, Святославе, займаєтеся писаниною у Чернівцях, в затишному барі з бокалом пива?Не вистачає мужності ризикнути своїм життям та захистити Україну, то майте повагу до того, хто зміг. Матері вимагають лише справедливості, хлопці гідно себе показали, тепер черга інших чоловіків, яких і на Буковині знайдеться не мало, перевірити себе на мужність та патріотизм. А Вам слабо?

    • Как не подготовлены? Они военные-контрактники, профессионалы. Что это за дела такие? Милиции нет, военных нет, всем сидеть дома, а страну опять Небесная Сотня будет защищать? Ответьте прямо: армию нужно убрать по домам? И страну отдать без боя? Ну ответьте себе честно к чему вы призываете. Осознайте это, уважаемая.

      • Уважаемый , какие контрактники ? У нас разве есть контрактная армия ? Или вы не в курсе , чем принудительно мобилизованный отличается от профессионального бойца по контракту ? Когда эти люди последний раз разбирали АКМ , не говоря о том, чтобы стрелять из него и в тире , или на стрельбах , а в боевой обстановке ? Когда последний раз водили БМП или БРТ, наступали фронтом в условтя города или заступали в боевой разведовательный дозор ? Нет у нас в стране армии, как и милиции ,и всех других атрибутов государственности, и по мановению волшебной палочки и на голом в прямом смысле патриотизме она вдруг не появится, тем более о патриотизме речь то не идет. Тут в статье автор сравнивал ситуацию в стране с 41-м годом, так он в корне ошибался. В 41- м сюда пришел внешний враг, ставивший своей целью ФИЗИЧЕСКОЕ УНИЧТОЖЕНИЕ СЛАВЯНСКОЙ РАСЫ. А сейчас нас пытаются стравить друг с другом, и правы матери , когда ни понимают за что и против кого должны умирать их дети.

        • Женя, на Украине практически не было призыва до начала аннексии Крыма и эта тема официально закрывалась. С остальным совершенно согласен. Но так и что же? Сложить руки и опуститься? В конце концов, это их работа, они присягу давали. Сейчас милиция на Донбассе тоже нихрена не делает, так что, мы за них должны сами бандитов везде ловить? А они зарплату за что получают? Звания им за что дают? Их разве силой гнали служить в силовые структуры? Или они туда грабить народ шли? То-то. За армию, но это ее призвание – воевать, ПОНИМАЕТЕ? Они ВОЕННЫЕ, а не гражданские люди. И ситуация такая же, как в 1941 – на Донбассе воюют российские граждане. Здесь уже верно подмечалось: Гиркин, Бородай. Наемники с Кавказа. Нам что, нужно сдаваться им сразу? Вы в своем уме?

  • Вот еще – российские СМИ торжествуют:

    Солдатские матери перекрыли трассу на юго-западе Украины

    19 июня 2014, 18:33

    В селе Магала возле Черновцов на юго-западе Украины около 100 женщин перекрыли трассу Черновцы-Житомир, требуя вернуть их сыновей с востока страны, сообщают украинские СМИ.

    Движение на дороге полностью перекрыто в обоих направлениях стоит транспорт, пишет «Молодой буковинец».

    Женщины требуют приказа министра обороны о возвращении сыновей с Востока – солдаты там находятся уже два месяца без ротации.

    Жители Западной Украины и раньше пытались остановить участие своих близких в «спецоперации». Так, 3 июня родственники мобилизованных на службу два дня блокировали воинскую часть в Яворове Львовской области Украины, пытаясь помешать отправке солдат на восток страны и протестуя против нарушений при мобилизации.

    Напомним, с середины апреля киевские власти проводят на востоке Украины карательную операцию против сторонников независимости Донецкой и Луганской народных республик, которые заявили о желании отделиться от Украины после госпереворота, произошедшего в стране 22 февраля после многодневных столкновений в центре Киева.

    Силовики активно используют тяжелую артиллерию и боевую авиацию. Сообщается о многочисленных жертвах среди мирного населения и разрушениях жилых домов и объектов инфраструктуры.

    • Вчитайтесь, украинцы!

      “Напомним, с середины апреля киевские власти проводят на востоке Украины карательную (!!!) операцию против сторонников независимости (!!!) Донецкой и Луганской народных республик, которые заявили о желании отделиться от Украины после госпереворота (!!!), произошедшего в стране 22 февраля после многодневных столкновений в центре Киева.

  • В Кремле планировали молниеносную войну 23.06.2014 сказав:

    Для Москвы было бы символично дойти до Днепра, а по возможности – захватить столицу

    Когда в начале апреля вооруженные люди с георгиевскими ленточками захватили Славянск, в действие вступил план по захвату не только Донбасса, но и всей страны. Российские аналитики, в том числе небезызвестный Стрелок (Игорь Гиркин), разработали определенный алгоритм событий – раскачивание ситуации на востоке страны, набор в ряды так называемой самообороны большого количества местных жителей, координация через спецов ГРУ. Все это ради того, чтобы потом нажать спусковой крючок – собрать многочисленную армию и двинуться глубь страны. Благо необходимые предпосылки для этого имелись.

    Сотрудник Минобороны рассказывал мне, что на тот момент в украинской армии было всего пару тысяч по-настоящему боеспособных солдат. Вооруженные силы были деморализованы. РФ хотела повторить крымский сценарий, когда российским войскам сдавали военные части без боя. Источник, близкий к Александру Турчинову, сообщил, что приказ об ответных мерах при нападении на военные части был подписан. И тем не менее Крым взяли почти без единого выстрела.

    Чтобы остановить боевиков под Славянском, в первые дни войны со всей Украины удалось собрать всего 400 человек. И эти бойцы стали спартанцами, остановившими Дария в Фермопилах

    Такую же молниеносную войну РФ планировала начать в ближайшие недели после захвата Славянска. Хотели дойти как минимум до Днепра, а по-хорошему – захватить и Киев. Для Москвы это было бы очень символично и образно – русские освободители, подобно советским воинам, вытесняют «фашистских захватчиков» с исконно славянской территории.

    Один из высших чинов Администрации Президента вспоминает, что тогда к Славянску были переброшены спецподразделения и солдаты, которые должны были помешать исполнению крымского сценария — заблокировать врага и не дать ему перейти к масштабным боевым действиям.

  • А з чого все почалося? Нагадаю. Ще коли люди на Майдані стояли з прапорцями (навіть до бруківки справа не дійшла), вожді – Яценюк, Кличко, призабутий уже Тягнибок і Ко зі сцени погрожували “Громадянська війна! До зброї!” і т. д.
    Так що, хлопці і дівчата, все відбувається за планом((((((((((((

    • С Тузлы всё начиналось. Свой первый пробный “шарик” Россия “закатила” ещё в 2002 году. Или у вас склероз?

  • Сепаратисты, фашисты и террористы сидят в Киеве и прекрасно себя чувствуют!!!! Их не стреляют, они направляют стрелять других!!! ИДЕТ БРАТОУБИЙСТВЕННАЯ ВОЙНА!!!!! ЛЮДИ ОЧНИТЕСЬ!!!!! Какой патриотизм, от кого защищать Украину? На Донбассе местное население защищает свои дома от укр карателей, мирное население спасается в России, кто бежал бы к захватчикам? Включайте мозги, меньше зомбоящик!!!!!

    • да, надо армию распустить по домам и пусть на донбассе те у кого оружие делают что хотят.

      • Они и сделают – придут сюда, в Киев, в Черновцы, пока не отхватят всю Украину.

        • Ну правильно, защищать страну должны инопланетяне, а умные своих детей на войну на пустят.
          Вместо того, что бы перекрывать дорогу с требованием для военных хорошей экипировки, защитных средств и частой ротации, женщины требуют, чтоб не было армии.
          Или армия чтоб была, но из каких-то неведомых защитников.
          Мужчины нынче женоподобны и инфантильны.

          А вот мама Надежды Савченко (украинская “рядовой Джейн”) почему-то дорогу не перекрывает…

          • Я так понимаю , Вы нам свои посты прямо из окопа пишете , или там , где- нибудь под Славянском ,где на блокпост Wi-Fi провели ? Или нет, Вы все еще в славных Черновцах ?Почему так? Отчего же личным примером не вдохновляете, так скачать , грудью на амбразуры ?

  • Не парьтесь Там своих идиотов хватает. На Донбассе то есть. тут зомби, там зомби. нормальному челоовеку присесть негде

    • 23 февраля Турчинов стал в.о. президента, а через ЧЕТЫРЕ дня 27 февраля Путин забрал Крым.

      Почему Турчинов не создал за четыре дня патриотическую армию с экипировкой и с мотивацией?

      Путин нас наказал за “плохое поведение” или готовился заранее?

      А с какой армией идти в бой надо было Турчинову? Ему реально было за четыре дня поломать систему?

      С генералами-предателями и ворами?
      С мамашами перекрывшими трассу?

      Пусть кадыровцы захватывают Донбасс, местные женщины их сначала с иконами благословлями, кричали “Россия”, “освободители”. Надо услышать Донбасс.

  • Здається Ванзуряк зрозумів свою помилку і тепер візьметься за мобілізацію разом з Каспруком

  • Читаешь и прямо слезу вышибает , и воду дождевую пьют, и вместо туалетной бумаги лопухи, и патронов мало. А хоть одна тварь заикнулась , что я не хочу, чтобы мой сын убивал в Новороссии детей малолетних и их родителей ! Сам фашистский беспредел они под сомнение не ставят, их видите-ли не устраивает, что их бандэры убивают русских и украинцев на востоке в недостаточно комфортных условиях.

  • Глупо. Никто точно не знает , какая кровь течёт
    в наших жилах. Если Бог сотворил разные нации, значит это надо природе , и ты будешь наказан
    за неуважение к законам природы.
    Юрий прав : НИКТО НЕ ДОЛЖЕН НИКОГО УБИВАТЬ.
    Плохо , когда тебя убивают, и когда ты убиваешь.

  • Не разжигай ненависть и сепаратизм, это
    всё ударит по тебе в первую очередь
    бумерангом. Бумеранг отскочит и прямо
    по тебе. Приятно будет? Почувствуешь?

  • Украинский патриотический маразм крепчает! И во всем, “безумовно” (как любил говаривать некто Янукович) виноват этот пра-а-ативный Путин! То ли дело – наши несгибаемые борцы за едыну Украйину – Турчинов – пастор самого дьявола, Парубий – великий кровавый стратег и Сеня (тут можно без фамилии) – еврожуткий. И брехливые журналюги из 1+1, которые сварливыми голосами своих комментатор вещают о великих преступлениях сепаратов и колорадов, которых непобедимая украинская армия вот -вот разгромит нафиг! Вот только мешают ей женщины и детишки – лезут под снаряды, несознательные…

  • Комменты всякие нужны с разными взглядами,
    а Юрий всегда пишет искренно и аргументированно,
    поэтому интересно его читать, хотя не всегда
    наши взгляды совпадают.
    Интернет создавали умные люди , ЭТО ДЛЯ ВСЕХ,
    а тем более для ЮРИЯ, он умён и культурен,
    он никого не выгОняет, он высказывает свою точку
    зрения, это демократия , а мы считай одной ногой
    в ЭС.

  • как думаете, до майдаунов когда-нибудь дойдет,что снайперы на майдане нужны были не Януковичу, а Парубию,Авакову,Яценюку,Турчинову,Тимошенко.
    Януковичу незачем было разжигать пламя затухающего костра.
    Снайперами толпу не разгоняют, а наоборот разжигают.Это известный прием, его неоднократно использовали западные спецслужбы,несущие демократию непросвещенным массам.

  • беседа с тобой окончена. то как ты называешь украинцев говорит откуда ты. иди в свою Рашку и не возвращайся

    • и еще. рашка не моя. моя родина Украина. я не позволю быдлу калечить нашу жизнь . и если придется кого-то из быдла поставить в стойло, то рука не дрогнет. быдло оборзело и думает что может делать все что захочет. посмотри на ратушу. быдло сидит в зале с депутатами, ездит на машине с наклейками майдауны а вы сопли жуете .они с вас смеются и делают что захотят. какого черта эти майдауны типа поцреоты до сих пор не в Славянске? там убивают,а это ссыкуны на зарплате у лазарева и бурбака. крышуют воров у власти. вот вы и будете дальше сопли жевать и призывать к уму разуму. а они будут вас гнобить и отправлять пачками умирать на войну . и еще наживаться на войне воруя деньги людей.
      вы как дети не понимаете – они взяли власть кровью. и без крови не отдадут. вцепились зубами бульдожей хваткой в кресла и вы их оттуда выкурите только пинком в зад. больше никак.

    • во первых вопрос не к тебе а Юрию. во вторых украинцы и майдауны это две большие разницы. майдауны это быдло.тупое быдло которое не хочет и не умеет работать. которому не ведомы ни совесть, ни честь, ни ум. все беды украинцев от быдла. быдло не терпят во всем мире.

  • За що я люблю Чернівці? Бо тут живуть толерантні
    люди. Вони співчувають матерям , поважають жінок, свободу слова , їм пофіг твоя національність ,
    в місті гідні чоловіки. Це місто буде жити і
    багатіти . Побачите, так воно буде.

    • уже бачим. дальше лучше. дальше зима. яйценюк уже меньше тявкать начал,понял что Порошенко его скоро нафиг уберет. и на Путина яйцеголовый перестал тявкать,думал что все русские ему забудут. договорился кролик одним словом. думал что попиарится а не вышло. зассал )))))

  • Чернівці ніякі не толєрантні, все це маячня інтелектуалів
    Ми живемо в українському місті і відчуваємо єдність з українцями на Сході
    Так було і так буде!

    • Це не мрії, це реальність
      Не треба все малювати чорним, наші люди патріоти
      Майдан це доказав

  • На жаль , майдани погіршують наше життя.
    В Китає практично зовсім немає майданів, а
    є сильна економіка. У нас є майдани і зруйнована
    економіка.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини