Тетяна Монтян про особливості революційної доцільності

03.02.2014

  На своїй сторінці Фейсбук відомий адвокат і публіцист Тетяна Монтян достатньо скептично висловилась щодо війни методів.  Це її відгук на те, що  у країні починає складатися дивна інофрмвійна: хто кого перебреше? хто кого перепровокує? Влада –  активістів, чи навпаки? Втім, не зовсім це тема посту Монтян. ЇЇ тема: не зовсім адекватна затятість учасників у боротьбі . Навряд чи хоч хтось в країні зраз усвідомлює, у що ситуація виллється.  Але вже видно, що може закінчитися розколом країни.  Втім, не знає ніхто. Хіба що головні ляльководи, та й ті невпевнені. Монтян же написала  наскільки не усвідомлюють подекуди, що правда вимагає правдивих засобів.   Частину тексту Монтян:

Я вважаю, що всі ціжертви звірячих побиттів“, щодо яких є купа цілком обґрунтованих питань та нерозвіяних сумнівівпростоту загралися в революцію, більше не бачатьшляхуназадіпереконалисебе, щонавійніякнавійнівсіспособизгодяться“. 

 А значить, різноманітні фальсифікації, пересмикування, фуфєли, тобто – будь-які пропагандонські брєдні – виправдані, “адже інша сторона теж так робить”.

 І вони дуже озлоблюються на тих, хто зберігає критичний погляд на дійсність, і вважають їх за це зрадниками. “Ах, ти мій друг, але смієш засуджувати те, що я замочив ось того ворога?! Не хочеш мені допомогти і не даєш розчленувати його труп у своїй ванній?! Та як ти можеш, ти продався ворогам!”

 Вони вже нездатні усвідомити, що діють за такою ж самою анти-логікою, як і їхні вороги, тільки з іншою мотивацією (причому навіть не протилежною, а просто – іншою).

 Ви запитаєте – і що з ними робити?

 А нічого….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи