МВС: правоохоронці не застосовують вогнепальної зброї у сутичках з протестувальниками на вулиці Грушевського у Києві

22.01.2014

images (2)Як повідомляють в УЗГ МВС України, міліція несе службу без вогнепальної зброї. У зв’язку з останніми подіями, що відбуваються у центрі Києва, залишається високою ймовірність отримання тілесних ушкоджень від агресивно налаштованих учасників масових заворушень.

Міністерство внутрішніх справ звертається до киян та гостей міста із проханням не піддаватися на провокаційні заклики та утриматися від відвідування Європейської площі та вул. Грушевського, оскільки ймовірність отримання тілесних ушкоджень від агресивно налаштованих учасників масових заворушень залишається високою.

МВС України повідомляє, що працівники органів внутрішніх справ завжди несуть службу з охорони громадського порядку без вогнепальної зброї, у тому числі – зараз у центрі Києва.

Проте у разі підтвердження фактів застосування вогнепальної зброї учасниками масових акцій правоохоронці матимуть підстави застосувати вогнепальну зброю на підставі статті 15 (Застосування вогнепальної зброї) та статті 151 (Гарантії особистої безпеки озброєного працівника міліції) Закону України «Про міліцію».

Підготувала Альона Чорна

 

Коментарі
  • У США , якщо учасник протесту ( спеціальний дозвіл від влади) прийшов із зброєю, або з тим, що його
    замінює – вязниця до 10 років.
    Заважаєш проходу або проїзду – з кожного – штраф
    3 тисячі дол.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи