Державна міграційна служба найближчим часом поставить крапку у вартості закордонних паспортів

22.01.2014

загруженное (3)Державна міграційна служба сподівається поставити крапку в дискусії щодо вартості закордонних паспортів, повідомляє Укрінформ.

Про це на брифінгу в Кабінеті Міністрів розповів голова Державної міграційної служби України Микола Ковальчук. «Зараз розробляється порядок надання державою адмінпослуг. Я думаю, що найближчим часом буде поставлена крапка – скільки платити за паспорт чи інші адмінпослуги», – сказав Ковальчук.

За його словами, наразі судовими органами винесено два рішення щодо вартості закордонного паспорту, одне з яких на користь ДМС, а друге – ні. Така заплутана ситуація пов’язана з тим, що процес видачі паспортів регулюють одразу кілька документів – дві постанови і один декрет.

Голова ДМС нагадав, що вартість закордонного паспорта на сьогодні складає 377 грн 75 коп. – у звичайному режимі (в 30-денний термін) і 634 грн 30 коп. – у терміновому порядку (в 10-денний термін). Вартість паспорту складається з державного мита – 170 грн (340 грн – у терміновому порядку), послуг за оформлення паспорта – 87 грн 15 коп. (173 – в терміновому порядку), вартості самого бланку – 120 грн ( з них 82 грн 80 коп. складає вартість самого бланку і 37 грн коштує персоналізація). Голова ДМС наголосив, що з цих коштів жодна копійка не йде на потреби ДМС. За словами голови ДМС, черг на отримання закордонного паспорту наразі немає.

Ковальчук нагадав, що вартість паспорта громадянина України при першій видачі є безкоштовною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини