Чернівецькі медики стажуватимуться в Ізраїлі

06.12.2013
Ізраїльський медичний центр Хаім Шиба

Ізраїльський медичний центр Хаім Шиба

Керівництво КМУ «Міська дитяча клінічна лікарня» відвідало Ізраїльський медичний центр Хаім Шиба. В ході візиту буковинські лікарі ознайомилися з методикою роботи закордонного медичного закладу. 

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я.

“Плануючи візит, ми заздалегідь домовилися про питання, які нас цікавили. Ізраїльські колеги люб’язно погодилися продемонструвати нам свій медичний заклад й рівень надання медичної допомоги. Ми ознайомилися з їхнім досвідом у виходжуванні новонароджених, методиками неонатальної реанімації та хірургії, отримали нагоду побачити хід ендоваскулярної операції. Крім цього, ізраїльтяни продемонстрували свої амбулаторії сімейного типу”, – каже головний лікар Сергій Сторожук.

У Ізраїлі чернівчани побачити й сучасні технології, які застосовують для підготовки медичних кадрів. На базі цього ізраїльського медичного закладу функціонує Національний центр медичної симуляції для навчання майбутніх лікарів.

“Нам запропонували співпрацю в плані стажування лікарів і медсестер. Навчання передбачає двотижневі, місячні й навіть річні курси. Розпочати активну співпрацю плануємо з наступного року. Наразі ж працюємо над складанням угоди і пошуком спонсорів. Позаяк перебування і проживання за кордоном наших фахівців клініка не оплачує”, – пояснює С. Сторожук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи