Делегація з ЧНУ відвідала три німецькі університети

02.12.2013

besuchczernowitz3Офіційна делегація Чернівецького національного університету  ім. Юрія Федьковича відвідала три університети та одну науково-дослідну установу Німеччини. Ректор ЧНУ проф. Степан Мельничук та начальник відділу міжнародних зв’язків Сергій Луканюк здійснили службову поїздку для налагодження міжвузівської співпраці. Зокрема, для активізації співробітництва вони побували в  Університеті м. Аугсбург, який є одним з перших партнерів ЧНУ в Німеччині.

Про це повідомляє Сергій Луканюк на офіційному сайті ЧНУ.

У  Мюнхені делегація відвідала Інститут німецької культури та історії Південно-Східної Європи при Мюнхенському університеті та провела перші переговори щодо можливої співпраці. Наслідком зустрічі стало підписання угоди між установами, домовленість про організацію у 2015 році великої міжнародної конференції про Першу світову війну в Чернівцях та надання стипендій Інститутом для наукових досліджень німецьким та чернівецьким науковцям.

З Університетом прикладних наук м. Аален було підписано угоду про співробітництво під час святкування 50-річчя цього закладу. Наші університети поєднує спільна участь в імплементації проекту ТЕМПУС. Ректори університетів-партнерів домовились про співпрацю в сфері інженерно-технічних наук.

Насамкінець делегація ЧНУ побувала в Університеті прикладних наук м. Дюссельдорф. Це була перша зустріч представників наших вузів. Обговорювалися можливі сфери співпраці (педагогіка, мехатроніка та економіка). У ході зустрічі було розглянуто можливість підписання Угоди між університетами в недалекому майбутньому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини