На Буковині вшанували пам’ять жертв Голодоморів молитвою та хвилиною мовчання (фото)

25.11.2013

img_1900У четверту суботу листопада Україна поминала жертв голодоморів.

Цьогоріч минає 80 років з часу Голодомору 1932-33 років. 23 листопада, біля Пам’ятного каменю, що у сквері на розі вулиць Руської та ім. Шевченка у Чернівцях, відбувся мітинг-реквієм і спільний молебень представників різних конфесій, присвячені цій сумній даті національної історії. Учасники жалобного зібрання вшанували пам’ять жертв Голодомору хвилиною мовчання. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Представники громадських організацій, підприємств і установ, органів виконавчої і представницької влади, жителі Чернівців разом з головою обласної державної адміністрації Михайлом Папієвим, головою обласної ради Михайлом Гайничеру, секретарем Чернівецької міської ради Віталієм Михайлішиним поклали символічні композиції з колосків жита і пшениці, квіти та вінки до Пам’ятного каменя.

«Масштаби цієї національної трагедії неможливо виміряти у цифрах чи статистичних даних, адже соціальні, економічні, політичні та морально-психологічні наслідки Голодомору ще довго вражатимуть своєю небаченою жорстокістю та кількістю людських втрат у мирний час, – сказав після скорботної церемонії керівник виконавчої влади краю представникам засобів масової інформації. – Голодне лихоліття 32-33 років залишило найглибший слід у свідомості багатьох поколінь українців та стало величезним моральним ударом, завданим народу». Голодомор 32-33 років, додав Михайло Папієв, оминув буковинську землю, але старожили пам’ятають про голодні 46-47 роки на буковинській землі.

Михайло Папієв також сказав, що на цьому місці, у сквері на розі вулиць Руської та ім. Шевченка обласного центру, буде споруджено пам’ятник жертвам голодоморів.

Опісля скорботних заходів для членів товариства політв’язнів і репресованих було організовано поминальний обід.

img_1890 img_1907 img_1917 img_1932 img_1937 img_1973 img_1991_0

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини