У вічність відійшла автор пісні “Носики-курносики” Ангеліна Буличова

18.11.2013

indexАнгеліна Олександрівна була найстаршою письменницею Львівської обласної організації Національної спілки письменників України. «Вона належала до російськомовних поетес, однак це ніколи не створювало жодних антагонізмів», – розповідає письменник Ігор Гургула. І додає: «Ангеліна Олександрівна – ветеран війни, людина великого серця і великої любові до України».

Ангеліна Олександрівна Буличова народилася 1916 року у місті Алапаєвськ, що у Свердловській області. 1941-го закінчила Московський інститут історії, філософії та літератури. Після війни була співробітником обласної газети «Львівська правда», потім – власним кореспондентом республіканської газети «Правда України». Загалом пропрацювала в журналістиці 58 років. Автор 25 поетичних збірок.

Член Спілки письменників України. 1978 року пісня «Носики-курносики» у виконанні Валентини Толкунової на вірші Ангеліни Буличової перемогла на конкурсі «Пісня року».

На початку 2007 року удостоєна Почесної нагороди «Співвітчизник року-2006» в номінації «За особистий внесок у збереження і поширення російської мови і літератури за кордоном».

Повыдомляэ “День”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи