Товари у Румунію поки що можна возити без обмежень

18.11.2013

stopРумунія призупинила обмеження на ввезення товарів на свою територію громадянами із-за кордону. Про це інформує molbuk.ua .

“Дію наказу, який мав вступити в дію з 15 листопада, призупинено, – повідомив народний депутат України Максим Бурбак. – У Румунії зрозуміли, що такі обмеження створять соціальну напругу по обидва боки кордону. Я би ще зрозумів, якби обмеження стосувалися цигарок і алкоголю, але ж вони поширюються і на продукти харчування. А Сучавський повіт, наприклад, один з найбідніших у Румунії, чимало людей жили з за рахунок перевезення товарів через кордон.

Щойно Верховна Рада України відновить роботу, я ініціюватиму позачергове засідання депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Румунією. Там ми обговоримо це питання, а також обов’язково звернемося до своїх румунських колег з аналогічної групи в складі румунського парламенту, щоб не тільки призупинити дію цього наказу, а взагалі скасувати його. Також плануємо зустрітися з послом Румунії”.

Нагадаємо, наказом Голови Національного Агентства із Адміністрування податків Румунії з 15 листопада запроваджено обмеження на перевезення товарів. Так дозволялося провозити лише літр олії, кілограм цукру, дві пачки цигарок тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи