Впродовж останньої призовної кампанії з Буковини відправлено 276 призовників

14.11.2013

VMr5wuxM8OIЗі збірного пункту Чернівецького обласного військового комісаріату, що знаходиться в райцентрі Кіцмань, для проходження строкової військової служби до лав Збройних Сил та інших військових формувань України, у ході призовної кампанії «Осінь – 2013», направлено останню партію новобранців у кількості 50 осіб, повідомляє Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів).

“Цього дня відправлено чотири команди, – повідомив заступник Чернівецького обласного військового комісара з виховної роботи підполковник Валерій Мовченюк. – 26 юнаків з Буковини скеровано у міста Донецьк та Київ, для проходження служби у підрозділах внутрішніх військ МВС України. Ще 15 чоловік служитимуть у частинах Державної спеціальної служби транспорту, а 9 у підрозділах Сухопутних військ Збройних Сил України”.

Отже у Збройних Силах України служитиме 121 призовник, Внутрішніх військах МВС України – 125, а у Державній спеціальній службі транспорту 30.

Слід зазначити, що 15 юнакам випала честь проходити службу в окремому полку Президента України.

Загалом протягом двох місяців призовної кампанії «Осінь – 2013» до лав Збройних Сил та інших військових формувань України з Чернівецької області відправлено 276 призовників.

Остання в історії Збройних Сил України призовна кампанія завершується. Перехід Збройних Сил України на повноцінне укомплектування військовослужбовцями-професіоналами має завершитись до кінця 2014 року.

Проте залишається певна категорія громадян, які буквально зрозуміли заяви про те, що призову на строкову військову службу не буде взагалі. Слід зауважити, що йдеться лише про Збройні Сили. А солдати-строковики є й в інших військових формуваннях. До прикладу, у внутрішніх військах. Тому ігнорувати приписну комісію і «бігати» від військового комісаріату усе ж таки не варто. Адже ті, хто невмотивовано ухиляється від виконання військового і громадянського обов’язку, автоматично потрапляють до компетенції правоохоронців.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини