Чернівецький «Житлосервіс» оштрафували за зловживання монопольним становищем

14.11.2013

kto-vinovat-v-roste-cen-na-prezervativyАдміністративна колегія Чернівецького територіального відділення Антимонопольного комітету України прийняла рішення про накладання штрафу на приватне підприємство «Житлосервіс» в розмірі 12 тис. грн. за зловживання монопольним становищем на ринку житлово-комунальних послуг, зокрема, надання послуг з утримання будинків, споруд і прибудинкових територій, повідомляють в Чернівецькому обласному відділенні Антимонопольного комітету України.

Проведеним розслідуванням встановлено, що підприємство перейшло на спрощену систему оподаткування без сплати ПДВ. Відтак, згідно вимог чинного законодавства, необхідно було здійснити коригування розрахунку економічно обґрунтованих витрат на надання зазначених послуг та подати їх Чернівецькому міськвиконкому для затвердження тарифів на них, однак такого зроблено не було.

За наслідками розгляду справи конкуренційним відомством дії (бездіяльність) приватного підприємства «Житлосервіс» визнано порушенням Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку.

«Нашою метою є не накладання штрафних санкцій, а захист споживачів послуг (населення) від проявів монополізму»- зазначив голова територіального відділення області Віктор Мотуляк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини