Від початку року буковинські міліціонери вилучили 56 кг наркотичних засобів

13.11.2013

e03f64abc8Наркозалежні українці молодшають! Під згубний вплив психотропних речовин найчастіше потрапляють школярі-підлітки та студенти, повідомляє ЧДТРК.

Нині у Чернівецькому обласному наркологічному диспансері перебувають на обліку семеро буковинців, проте кількість людей у краї, які вживають наркотичні засоби, значно більша.
Фахівці пояснюють виникнення залежності при вживанні наркотиків виробленням в організмі людини дофаміну – біологічно активної речовини, яка викликає почуття щастя та ейфорії. Його кількість підвищується, коли людина закохується або ж вживає амфетамін, кокаїн чи інші наркотичні засоби. Такі приємні відчуття викликають психічну та фізичну залежності. Проте з часом мозок «звикає» до штучного допінгу і виробляє дофаміну все менше – тоді наркозалежний починає збільшувати дозу.
Побороти психічну та фізичну залежність від наркотичних засобів нелегко, кажуть лікарі, проте, як показує досвід, це можливо з допомогою кваліфікованих спеціалістів та за умови, якщо сам хворий прагне до цього.
Протидіють поширенню наркоманії на Буковині не лише працівники охорони здоров’я, а й правоохоронці. Як повідомляє УМВС України в Чернівецькій області, лише нинішнього року було вилучено понад 56 кілограмів наркотичних засобів та 336 грамів психотропних речовин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини