Відкрили котельню на якій працюватиме одна людина

05.11.2013

Котельня, що розташована на вулиці Узбецькій, готова до повноцінної роботи в опалювальний період. Тож мешканці 17-ти багатоквартирних житлових будинків, що розташовані у цьому мікрорайоні можуть не сумніватися, що взимку у їхніх оселях буде тепло. Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради. У котельні замінено обладнання, яке дозволить зменшити тепловитрати та скоротити обсяги споживання електроенергії та газу.

«На ці роботи було витрачено один мільйон 200 тисяч гривень, – каже секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, який особисто перевірив готовність цієї котельні до запуску. – Один мільйон гривень був виділений з міського бюджету, а 200 тисяч – це кошти підприємства «Чернівцітеплокомуненерго». Тут встановлене сучасне вітчизняне та імпортне обладнання. Ще дві сучасні котельні цьогоріч ми відкрили на вулиці Чехова. Також замінили близько 30 кілометрів тепломереж. Загалом за два роки на розвиток та модернізацію теплового господарства міста було витрачено приблизно14 мільйонів гривень. У наших планах на наступний рік – виведення котелень з підвальних приміщень шкіл, лікарень, дитячих садочків та багатоповерхових будинків».

«Ця котельня практично повністю автоматизована, і її обслуговує одна людина, – зазначає директор МКП «Чернівцітеплокомуненерго» Олександр Меленчук. – Окрім сучасних котлів у цій котельні встановлено вакуумний дегазатор, який дозволяє оперативно ліквідовувати завоздушення у мережі. Серед усіх міст Західної України, такий пристрій є лише у Львові. Також у цій котельні встановлена два пристрої автоматичної хімводоочистки. Адже котли працюють на пом’якшеній воді».

«Нам необхідно проводити модернізацію теплового господарства, – продовжує Віталій Михайлішин. – Нині ми розглядаємо можливість розвантаження великих котелень, будемо облаштовувати у спальних районах сучасні котельні, які б обігрівали багатоповерхові будинки».

_dsc0400

_dsc0397

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи