У Буковинських лісах можна зустріти рідкісних котів

05.11.2013

defкотaultУ мисливських угіддях Буковини мешкають майже 200 рідкісних лісових котів, повідомив завідувач сектором мисливства Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Гав’юк. Головний мисливствознавець управління каже, що ці тварини поширені майже в усіх районах області. Часто у лісостеповій зоні лісового кота плутають з очеретяним, проте ця тварина на Буковині не мешкає.

«Побачити лісового кота – справжня рідкість. Тварина – дуже потайна, – розповідає голова Сторожинецької районної організації УТМР Юрій Ткачук. – Я професійно займаюся полюванням та рибальством, однак на рік можу побачити лісового кота тільки 2-3 рази. А якщо людина не звертає увагу, то вона й не побачить його ніколи».

Найбільше лісових котів, за словами Юрія Ткачука, є в мисливських угіддях Верхньопетрівецького лісництва ДП «Сторожинецьке лісове господарство». Тварина у два рази більша за свійського кота. Основна його прикмета – це короткий грубий хвіст, який має три чорні кільця і чорний кінчик, повідомляє прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Коментарі
  • И что удивительно, они вошли даже во власть и МАССМЭДИА . Два, под кодовыми именами, Папиев и Галиц, прижились в ОГА, один породистый и ленивый- в ВР под прозвищем Бурбак, а ленивый и пьющий наркоман-в редакции ЧАС, ….. Полно котов в госказначействе и там пора им проводить кастрацию….

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини