На Буковині діють кімнати національного відродження

05.11.2013

 defaнацultЯк повідомив начальник управління культури облдержадміністрації Іван Петрусяк, для задоволення культурних потреб національних меншин Буковини в області створені кімнати національного відродження.

«З метою відновлення та розвитку народних традицій, свят та обрядів національних  громад при клубних закладах області створені кімнати національного відродження, де проводяться дні румунської, молдавської культур, тижні літератури, зустрічі з митцями краю, літературно-мистецькі свята, свята народного календаря, мистецькі акції родинно-побутової культури того чи іншого етносу», – розповів Петрусяк.

За його словами, в рамках Європейської програми «Румунія-Україна-Республіка Молдава 2007-2013рр.» обласна наукова бібліотека разом з Сучавською повітовою бібліотекою ім. І. Сбієру виграли проект «Бібліотеки – відкриті ворота до знань» і відповідно до цього здійснювався книгообмін між бібліотеками Сучавського повіту та Чернівецької області, проводились міжкультурні діалоги, симпозіуми, конференції, семінари за участю письменників, журналістів, бібліотекарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи