У Молдові також провели мітинг на підтримку європейської інтеграції

04.11.2013

молдоваДесятки тисяч мешканців з усіх районів Молдови зібралися у неділю в Кишиневі на центральній площі на мітинг на підтримку європейської інтеграції, передає агентство Новини – Молдова .

Мітинг відкрив президент РМ Ніколає Тімофті і заявив, що «ми прийшли сюди разом , щоб підтримати національну ідею – шлях Молдови до Європи».

Представники влади пояснили проведення мітингу тим, що бажають подібним чином дати громадянам Молдови можливість відкрито підтримати курс європейської інтеграції країни.

Голова Демпартії Маріан Лупу, звертаючись до присутніх , зазначив , що «євроінтеграція не означає ізольованість Молдови від усього світу. Навпаки, ми станемо міцнішим мостом між Сходом і Заходом. Молдова є і залишиться відкритою і привітною. Ми і надалі збережемо хороші відносини з Румунією та Україною, з Росією і Казахстаном ».

Опозиційна партія комуністів і деякі незалежні депутати виступили проти проведення цього мітингу , зазначивши , що «чинна влада прагне створити штучне відчуття підтримки європейської інтеграції з боку населення Молдови».

«Людей залякували , начальники працівників бюджетної сфери змушували їх брати участь у цьому заході , складали їх списки для перевірки. Мітинг за участю заляканих людей, із заздалегідь підготовленими гаслами , однозначно не зближує нас з Євросоюзом», – заявив журналістам депутат молдавського парламенту Міхай Годя.

За даними поліції, на центральній площі Кишинева зібралося більше ста тисяч громадян.

У декларації, прийнятій учасниками мітингу,  зазначається, що Молдова зробила вибір на користь євроінтеграції ще в листопаді 1994 року, коли вона підписала Угоду про співпрацю і партнерство з ЄС, а у 2005 році – План дій з ЄС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи