ТВА почали репресувати ще при Забродському. Новини від Пишного

31.10.2013

espchЧернівецький телеканал ТВА звернувся за захистом до представництва Європейського союзу в Україні. Деякі з аргументів здалися дивними.

Зокрема, у зверненні колективу телеканалу зазначається: «Колектив українського місцевого телевізійного каналу ТВА звертається до вас з проханням втрутитися у критичну ситуацію, яка склалася на телевізійному ринку України та полягає у тотальному тиску чинної влади на незалежні засоби масової інформації. В результаті цього тиску український телеканал ТВА, на підставі підроблених документів, вимикається з телевізійного ефіру. Телевізійний канал «ТВА» є одним із найстаріших і найвпливовіших постачальників аудіовізуальної інформації в Чернівецькому регіоні. Впродовж більш як 20 років ми щоденно спілкуємось із мешканцями регіону, намагаючись доносити їм найбільш збалансовану, відкриту та правдиву інформацію, як про місцеві події, так і про загальноукраїнські та світові новини. Саме через незалежність місцевого мовника, державний апарат, в особі Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, здійснює тиск на телеканал. Як результат, провідний регіональний мовник в 2010 році був позбавлений цифрового мовлення, а у 2013 році, на підставі підроблених документів – ефірного мовлення».

НА думку керівництва ТВА, для позбавлення телеканалу ліцензії на мовлення, були використані дані сфальсифікованого моніторингу Нацради.

Щоправда, нещодавно на обговоренні проблеми телеканалу у Чернівецькому медіа-клубі керівник ТРК Геннадій Сергєєв казав. що його працівники особисто бачили злощасну рекламну плашку, яка стала підставою для попередження. Причому сказав він це досить переконливо. Але це справа юридична…Однак, щодо репресій телеканалу ще у 2010 році, то, зважаючи на теперішню позицію керівництва ТВА, цей аргумент виглядає щонайменше дивним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини