В Україні суттєво спростилися умови отримання дозволів на будівництво

30.10.2013

DB Україна суттєво покращила позицію у рейтингу DoingBusiness – 2014 за індикатором «Отримання дозволів на будівництво». Про це повідомляє “Укрінформ”.

 Про це йдеться у черговому дослідженні Світового банку та Міжнародної фінансової корпорації «DoingBusiness – 2014», повідомляє прес-служба Мінрегіону.

 «Протягом останніх років реформування на рівні актів законодавства практично завершено, триває його імплементація в регіонах, що дозволило покращити позицію України у рейтингу«DoingBusiness – 2014» за індикатором «Отримання дозволів на будівництво» зі 183 до 41 місця», – зазначається у повідомленні. Удвічі зменшилася кількість дозвільних процедур (з 20 до 10), завдяки чому строки отримання необхідних документів скоротилися більш як у 5 разів – з 375 днів до 73.

 За словами заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Дмитра Ісаєнка, наймасштабніше реформування у будівництві здійснено з прийняттям закону про регулювання містобудівної діяльності. На виконання його положень прийнято 3 закони України, 21 постанову уряду, 15 наказів Мінрегіону, 3 настанови та 4 державні будівельні норми.

db_1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини