В Україні протестують проти “антипіратського” закону

30.10.2013

30 жовтня, під стінами Львівської обласної ради зібралося невелика група (осіб десять) молодих людей, аби висловити свій протест проти Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту авторського права і суміжних прав у мережі Інтернет», згідно з якими через звинувачення у розміщенні нелегального контенту зможуть закрити будь-який сайт або видалити будь-яку інформацію.

Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

Люди в масках, з плакатами кричали: «Не годуєш корпорації – сайт закриють як піратський», «Не лякає так садист, як пірат-рецидивіст».

Також вони влаштували перформанс. Молоді люди показали, що відбуватиметься в Інтернеті, якщо закон приймуть: влада знищить усі сайти, які, на її думку, містять піратську інформацію. Крім того, вона обмежить доступ до Інтернету простим українцям.

«Ми проти нових посягань на наші права. Зараз влада хоче прийняти так званий анитипіратський закон, аби заборонити відеофайли та іншу інформацію, яка, на їхню думку, нелегальна», – заявили активісти.

За їхніми словами закон обмежить також права власників сайтів, адже їх зобов’язуватимуть видаляти «так званий нелегальний контент».

«Під нелегальною інформацією може бути й така, що не проходить цензури. Це може бути політична та ідеологічна інформація, яка не вигідна для нашої влади», – переконані активісти.

Під час мітингу вони зазначили, що виступають за свободу інформації та вільний доступ до неї в Інтернеті.

«Суть закону полягає в тому, що сайт можна назвати піратським, знайшовши будь-яку авторську інформацію. Створюється можливість для цензури і закриття будь-якого новинного сайту», – пояснили мітингувальники і закликали людей у всіх містах України виступити проти цього закону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини