Прокуратура вимагає притягнути держвиконавців до відповідальності

29.10.2013

image_dvsПрокуратура Глибоцького району провела перевірку вжитих державною виконавчою службою районного управління юстиції заходів щодо виконання судових рішень, постановлених за позовами органів прокуратури.

Встановлено, що в жодному із 20 перевірених виконавчих проваджень не було виявлено повідомлень про вручення боржнику та іншим учасникам копій постанов про відкриття виконавчого провадження.

«Зокрема, упродовж 2013 року прокуратурою Глибоцького району до виконавчої служби надіслано 7 заяв про відкриття виконавчих проваджень та оригінали виконавчих листів про стягнення боргу з громадян на користь обласної комунальної установи «Лікарня швидкої медичної допомоги», Глибоцької Центральної районної лікарні, районного центру зайнятості та інших. Однак, копії постанов про відкриття виконавчих проваджень за вказаними заявами в прокуратуру Глибоцького району не направлені, як того вимагає законодавство, – стверджує прокурор Глибоцького району Оксана Годлевська. – Окрім того, перевіркою виявлені факти спливу добровільного строку погашення боргу у виконавчих провадженнях за позовами органів прокуратури. Проведена перевірка показала також низький рівень співпраці держвиконавців з органами державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронними органами та іншими організаціями щодо встановлення місця перебування боржника і його майна, внаслідок чого рішення судів не виконуються».

За результатами проведеної перевірки начальнику Головного управління юстиції в Чернівецькій області внесено подання з вимогою вжити дієвих заходів щодо усунення порушень чинного законодавства, причин та умов, що їм сприяли та притягнути до дисциплінарної відповідальності винних у цьому осіб.
Прес-служба прокуратури Чернівецької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини