США відмолятиме у видачі віз українським чиновникам-злочинцям

25.10.2013

91931_chto-ni-chinovnik-to-ruki-u-nego-osobennyieУ США мають намір відмовляти у видачі віз українським чиновникам у разі їхньої причетності до кримінальних злочинів і порушення прав людини.Про це заявив заступник керівника Бюро з питань демократії, прав людини і праці Державного департаменту США Томас Мелія. На запитання, чи можуть окремі українські чиновники отримати статус “персони нон-грата” для в’їзду в США, якщо буде доведено, що вони порушували права людини, він сказав: “За американським законом про еміграцію, ми можемо відмовити у видачі візи, якщо ми маємо докази того, що вони (українські чиновники, – ред.) задіяні у деяких кримінальних справах… Українці також є в цьому переліку…”.

Разом з тим, він зазначив, що крім того, норми американського закону про еміграцію також включають необхідність дотримуватися поняття приватності.

При цьому Мелія підкреслив, що не може назвати ні імена, ні кількість ймовірних українських чиновників, хто може бути позбавлений права в’їзду до США. “Ми не публікуємо цих списків, не розголошуємо їх, комусь відмовлять у візі… через ті відомості, які ми маємо, за умови, що вони порушували людські права, або скоїли кримінальний злочин”, – додав чиновник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини