20 жовтня – Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози

20.10.2013

 rakУказом Президента України № 42/2005 від 17 січня 2005 року введено щорічне проведення 20 жовтня Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози, передає УНН. Захворіти на рак молочної залози може будь-яка жінка, однак, у одних ризик захворювання високий, а в інших – низький. Не позбавлені цього ризику і чоловіки, проте, понад 99% всіх пацієнтів з раком молочної залози – жінки. Фактори, які підвищують ризик захворювання, наступні: вік понад 40 років; спадкова і сімейна схильність; пізня менопауза; ранній початок місячних (до 12 років); пізні перші пологи (у віці понад 30 років) або їх відсутність; переривання вагітності; фіброзно- кістозна мастопатія; ожиріння; куріння.

Як і у всьому світі, захворюваність на рак молочної залози в Україні зростає – в середньому на 1-2% за рік – і на сьогодні у структурі онкопатології жінок рак грудної залози займає одне з перших місць. В цілому щорічно це грізне захворювання забирає життя майже семи з половиною тисяч жінок по всій Україні.
Всеукраїнський день боротьби з захворюванням раком молочної залози створений для того, щоб звернути увагу громадськості на стрімке зростання показників захворюваності на рак грудей в Україні. Крім того, цей день звертає увагу всіх жінок на необхідність проведення своєчасної діагностики для раннього виявлення онкологічних патологій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини