Захарченко розповів, що протягом 9 місяців поточного року засуджено 227 працівників міліції

19.10.2013

завантаження (2)Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вважає, що українці недостатньо поінформовані про стан злочинності в країні і боротьбу міліції з нею. Вирішити це повинні відповідні підрозділи МВС разом з органами місцевої влади, ЗМІ і громадськістю. Про це міністр заявив у вступному слові на міжвідомчій колегії за підсумками діяльності органів внутрішніх справ протягом 9 місяців поточного року. «Інформування населення щодо діяльності міліції потребує удосконалення… Необхідно удосконалити систему щодо інформуваннцья населення про стан злочинності в державі і роботу міліції», – зазначив Захарченко. Зазначивши, при цьому, що відповідні підрозділи МВС повинні разом з органами місцевої влади, ЗМІ і громадськістю розробити відповідні формули та підходи для реалізації цього завдання. Віталій Захарченко також повідомив розповів, що упродовж 9 місяців цього року кількість навмисних вбивств в Україні скоротилася на 19%, нанесення тяжких тілесних ушкоджень – на 17%, скоєння розбійних нападів – на 22%. Також міністр підкреслив, що після підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС відомству доведеться протягом 2-7 років привести у відповідність до вимог ЄС понад 1300 відомчих наказів.

Водночас керівник МВС звернув увагу підлеглих на боротьбу із незаконним переправленням мігрантів через Україну до держав Євросоюзу. За його словами, у 80% випадків незаконного переправлення мігрантів існує роками відпрацьована злочинцями система. Зокрема, кожен із незаконних мігрантів сплачує за перетин кордону певним особам від 4 до 7 тис. доларів. У зв’язку з цим міністр дав доручення відповідним підрозділам та керівникам приділити викоріненню цього явища найбільшу прискіпливу увагу. Разом з тим Захарченко звернув увагу на те, що в цьому році є певні покращення у боротьбі з корупційними проявами, однак визнав, що здебільшого викриття корупціонерів спостерігається у нижчих посадових ланках.

Віталій Захарченко також зауважив, що у цьому році за скоєння посадових злочинів було засуджено 227 працівників міліції, 12 з яких займали керівні посади. У контексті цього міністр зобов’язав підлеглих більш прискіпливо ставитись до підбору кадрів, підвищення їхньої професійної підготовки та перепідготовки. У той же час міністр зазначив, що невід’ємним питанням у якісній роботі працівників правоохоронних органів є їхнє соціальне забезпечення. «В уряді опрацьовується питання підвищення у наступному році рівня соціальної забезпеченості працівників міліції. Сподіваюсь на його позитивне вирішення», – сказав Захарченко.

Повідомляє УНІАН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини