Буковинець хоче довести у суді, що за закордонний паспорт беруть зайві гроші

18.10.2013

passport1Микола Лазоряк судиться з обласним управлінням міграційної служби за оформлення закордонного паспорта.

Чоловік вважає, що за нього потрібно сплатити 170 гривень державного мита. Саме таку суму прописано у законі. А додаткові платежі — вартість послуг (87,15 грн.) та вартість бланка (120 грн.) є незаконними, пише molbuk.ua

– У квітні я звернувся до Заставнівського районного сектору державної міграційної служби за оформленням закордонного паспорта. Для цього надав всі необхідні документи: паспорт України, свідоцтво про народження і квитанцію про сплату державного мита — 170 гривень, – розповідає Микола. – Але мені повідомили, що потрібно доплатити 120 гривень за бланк паспорта і 87 гривень за оформлення та видачу паспорта. Хоча державне мито — це також платіж за оформлення і видачу паспорта. Я вважаю, що ці два платежі є незаконними. Тож подав до Чернівецького окружного адміністративного суду про визнання протиправними дій управління Державної міграційної служби України у Чернівецькій області щодо справляння окремих платежів за оформлення закордонного паспорта.

Чернівецький обласний адміністративний суд постановив задовольнити позов, визнав протиправними дії щодо справляння платежів, крім 170 гривень, і зобов’язав Міграційну службу видати паспорт. Обласне управління міграційної служби подало апеляцію до Вінницького апеляційного суду. Цей суд переглянув рішення Чернівецького адміністративного суду. Але змінив рішення лише у частині, де зазначено зобов’язати видати паспорт, і зобов’язав повторно розглянути документи на оформлення паспорта.

Про платежі ніхто не заперечував, – каже Микола. – Тобто ці два платежі фактично визнали незаконними.   – повідомляє “МБ”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини