За скаргою Української антипіратської партії міліція вилучила сервери популярного файлообмінника – ЗМІ

16.10.2013

серверСервери одного з найбільших українських файлообміннників fs.to вилучила міліція через скарги Української антипіратської асоціації.
Про це повідомляє “Капітал” з посиланням на свої джерела.

“15 жовтня 2013 р. приблизно о першій годині дня співробітники Міністерства внутрішніх справ вилучили сервери файлообміннника (fs.to. – Укрінформ)… Сервери були вилучені внаслідок скарги Української антипіратської асоціації, що представляє інтереси компаній-правовласників з Європи і США”, – йдеться у повідомленні.
Всього, за даними джерела видання, в Україні знаходилося 48 серверів, на яких зберігалося більш як 50 тис. годин відео та аудіофайлів.

Сайт популярного файлообмінника fs.to недоступний для користувачів відучора.Глава антипіратської асоціації Володимир Ілінг раніше заявляв, що fs.ua вже рік не реагує на претензії і продовжує надавати доступ до піратських копій фільмів, що йдуть у кінотеатрах. За його словами, приблизно півроку назад, на fs.to за фактом піратства було відкрито кримінальну справу.
Нагадаємо, у травні торгове представництво США (USTR) у щорічному «Спеціальному звіті 301» (PDF) поставило Україну на перше місце у списку країн з неблагополучною ситуацією у сфері дотримання прав на інтелектуальну власність. Серед основних претензій до нашої країни – існування інтернет-ресурсів з «піратським» контентом, найбільший з яких Ex.ua. Минулого року спроба закрити популярний файлообмінник викликала масштабні хакерські атаки і звинувачення на адресу української влади в обмеженні свободи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини