Україну офіційно запросили на саміт у Вільнюсі

15.10.2013

саммитЗаступник міністра закордонних справ Литви Андрюс Крівас у вівторок передав керівникам дипломатичних місій країн-учасниць «Східного партнерства» у Литві запрошення їхніх держав на саміт у Вільнюсі 28-29 листопада. Запрошення передано представникам Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови і України, повідомило МЗС Литви. Кого конкретно запрошено, МЗС не вказало. Зазначимо, що президента Білорусі Олександра Лукашенка включено до «чорного списку» Євросоюзу. Запрошення підписано президентом Литви Далею Грібаускайте, президентом Ради Євросоюзу Германом ван Ромпеєм і головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу. На саміті планується підписати договір про асоційоване членство і про вільну торгівлю України з ЄС, а також парафувати аналогічні договори з Молдовою і Грузією, пише ZN.UA. Нагадаємо, Президент Віктор Янукович назвав підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом на саміті «Східного партнерства» у листопаді у Вільнюсі ключовим завданням для України.

У свою чергу, Європарламент, який повинен «дати добро» на підписання Євросоюзом угоди з Україною, буде приймати своє рішення тільки після заслуховування доповіді наглядової місії Кокса-Кваснєвського. Планується, що звіт місії буде представлено 15 листопада.

ЄС очікує від Києва вирішення проблеми ув’язненої Юлії Тимошенко. Однак без вирішення цього питання Угоду про асоціацію Україна-ЄС, найбільш імовірно, підписано не буде.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи