Медуніверситети переповнені, а Україні не вистачає лікарів

08.10.2013

медицина

В Україні не вистачає 20 тис. лікарів, особливо вузьких спеціалістів. Про це розповів член-кореспондент НАМН України, доктор медичних наук, професор Олександр Волосовець, передає УНН з посиланням на МОЗ України.
“Зараз у нас близько 20 тисяч вакантних посад — це дуже серйозна цифра. Особливо гострою є проблема з вузькими спеціалістами”, — розповів представник НАМН, додавши, що для подолання цієї проблеми і була запроваджена системна реформа галузі, після якої 80% звернень громадян буде обслуговуватись сімейним лікарем.

“Зараз ми працюємо над розбудовою цієї системи. В цьому році понад 50% молодих фахівців направили в сільську місцевість працювати сімейним лікарем. Для нас це дуже важливо, тому що третина нашого населення живе на селі і їм потрібна гарантована якісна медична допомого”, — запевнив О. Волосовець.

За його словами, в Україні також існує проблема соціального захисту лікарів. “Молодий фахівець, відпрацювавши три роки звільняється і шукає кращої долі. З системи щорічно вибуває до 3,5 тис. лікарів, п’ята частина медичного персоналу — люди пенсійного і передпенсійного віку, багато спеціалістів емігрують. В кожній другій країні світу працює український лікар або медична сестра”, — розповів він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини