Збитому вантажівкою велосипедисту присудили виплатити 1,25 мільйона компенсації

27.09.2013

На Донеччині збитому вантажівкою велосипедисту мають сплатити 1 млн 250 тис. грн компенсації, йдеться у сюжеті випуску ТСН.Ранок.
Чоловік став інвалідом через водія фури, в якого було лише чотири місяці водійського стажу.Юрій Кочубєєв і зараз із жахом згадує той день, коли майже 3 роки тому на трасі його збив 3-тонний ЗІЛ. Чоловік поїхав на велосипеді тренуватися перед змаганнями. “Мене збила вантажівка на досить високій швидкості, я отримав дуже серйозні пошкодження. Це чотири тріщини в черепі, крововилив, що саме по собі дуже серйозне пошкодження і, як правило, без наслідків воно не проходить”, – каже Юрій.

Лікарі буквально зібрали чоловіка по шматочках. Але наслідки травми зробили його інвалідом. Займатися велоспортом та ювелірною справою він більше не може. Родина залишилася без доходів.

“У нас велика сума кредитів – зобов’язані ми сплачувати, тому доходів, накопичених коштів у нас не було. Все, що зароблялося, всі віддавалося в банк”, – пояснила дружина постраждалого Ольга.

Юрій вирішив стягнути компенсацію з підприємства. Каже, в аварії є провина керівництва, яке пустило за кермо водія з чотиримісячним стажем. Разом з адвокатом вони порахували приблизні витрати на утримання родини, квартири, автомобіля, банківські кредити, плату за навчання.

Апеляційний суд став на бік постраждалого – тож Юрій має отримати 1 млн. 250 тис. грн.

Однак підприємство проти. “Окрім того, настільки значна сума, яка може бути стягнута з підприємства, може призвести до його банкрутства”, – зазначає представник відповідача Денис Кутрань. Відтак підприємство вже найближчим часом планує подати касаційну скаргу.

За повідомленням expres.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини