Вшанують 150-річчя від дня народження Ольги Кобилянської

27.09.2013

 105985627 вересня, на черговому засіданні організаційного комітету з відзначення 150-річчя від дня народження Ольги Кобилянської, яке провів заступник голови облдержадміністрації Віталій Темерівський, йшлося про заходи, які планується здійснити в області з нагоди ювілею видатної української письменниці.
Було відзначено, що на Буковині 26-27 листопада в Чернівецькому національному університеті ім. Ю. Федьковича  пройде міжнародна наукова конференція, академічний обласний український музично-драматичний театрі імені О.Кобилянської представить на суд глядача виставу «Земля» за повістю письменниці та презентує фотовиставку «Життя творів Ольги Кобилянської на сцені театру». У Чернівцях у ювілейні дні відбудеться свято вулиці О.Кобилянської. Окрім цього, за фінансового сприяння крайової влади у нинішньому році побачить світ перша книга повного 10-томного видання творів письменниці. У закладах освіти області відбудеться єдиний урок, присвячений творчості О. Кобилянської, а також тиждень літератури рідного краю «Царівна української літератури». Передбачається, що 27 листопада делегація Чернівецької області відвідає м. Гура-Гуморулуй в Румунії, де народилась письменниця.

На засіданні оргкомітету також було повідомлено, що з нагоди 150-річчя від дня народження Ольги Кобилянської сьогодні, 27 вересня, відбудеться прем’єра спектаклю «Царівна» за повістю «буковинської горлиці» у Ботошанському театрі ім. М. Емінеску в Румунії.

Повідомляє  прес-служба Чернівецької ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини