Українці переплачують за імпортні ліки 1 млрд, –запевняє наш земляк, депутат Павло Петренко

27.09.2013

 

Причина завищення цін на імпортні медикаменти в тому, що в їх вартість виробники й імпортери включають корупційну складову.

Про це в ефірі 5 каналу заявив член Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування діяльності МОЗ України Павло Петренко.

«Причина завищення цін – це те, що простий українець платить за корупцію під час, в тому числі, завезення цих ліків в Україну. Пораховано, що близько мільярда гривень українці переплачують за цими топовими препаратами. Що відбувається насправді – Держлікслужба займається перевіркою контролю якості, відповідно до міжнародних конвенцій, але МОЗ на сьогодні робить так само паралельну реєстрацію цих медпрепаратів, яка становить основну корупційну складову. Тому що для того, щоб зареєструвати в Україні якийсь препарат, потрібно більш року, щоб пройти всі, так званні, необхідні перевірки з боку МОЗу. За неофіційною інформацією – це дуже немаленькі гроші, які платять фармацевтичні компанії, а потім, перекладають ці витрати на простого українця», – заявив Петренко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини