У ЧНУ розпочала свою роботу архітектурна німецько-українська кооперація

27.09.2013

Днями факультет архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ (зокрема, кафедра будівництва та архітектури) розпочав роботу в рамках німецько-української програми з обміну досвідом між навчальними закладами Чернівців та Любека. З цією метою на Буковину приїхали німецькі науковці-архітектори, викладачі Вищої технічної школи міста Любека, їхні кращі студенти та члени правління Архітектурного форуму цього ж міста.

Власне навчальна робота з обміну досвідом між українськими та німецькими архітекторами розпочалася 26 вересня на факультеті архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ. За ініціативи та активного сприяння декана факультету І.М. Фодчука розроблено цілу програму, розраховану на період з 26 вересня до 6 жовтня цього року. Зокрема, тематичні лекції та семінари проходять в рамках програми міжфакультетського спілкування та обміну досвідом «А+Б» (архітектори+будівельники) ‒ щоби до обговорення долучалися обидва фахові напрями і  розглядали проблему кожен під своїм кутом зору. Стартові лекції присвячені деревобудівництву, інженерному захистові території та будівельній статиці.

– Ми намагаємося представити Буковину і, зокрема, Чернівці якнайкраще. У нашому проекті архітектори та будівельники – хоч і виступають як окремі спеціальності – тісно взаємодіють та доповнюють одна одну. Адже дуже важливо, щоб  архітектори вміли думати як інженери, а інженери, в свою чергу, вміли втілювати в життя сучасні архітектурні ідеї, – розповідає заступник декана з навчально-виховної роботи та координатор проекту Наталія Хілько.

Повідомляє сайт ЧНУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини